nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Majorica i la precarietat laboral centraran l'1 de Maig a les Balears

CCOO, UGT i USO reivindicaran demà feina de major qualitat


El conflicte de Majorica i la precarietat laboral centraran el Primer de Maig, segons els líders dels principals sindicats illencs, Llorenç Bravo (UGT), Josep Benedicto (CCOO) i Rafa Pons (USO). Després d'una roda de premsa conjunta d'UGT i de CCOO, Benedicto explicà que «el Primer de Maig d'enguany ve contextualitzat per l'11-M, per la incorporació de deu països a la UE, per la Constitució Europea, que té mancances molt greus de drets socials i sindicals, i pel canvi polític».

Quant a aspectes més locals, el dirigent de CCOO recordà que el el Dia del Treball a les Balears també ve marcat «pel creixement de l'atur i pels alts índexs d'eventualitat i de sinistralitat, a part de conflictes com els de Majorica i Galatzó». Per la seva banda, Bravo compartí l'anàlisi de Benedicto i subratllà que «la globalització deixa víctimes, com en el cas de Majorica». El cap d'UGT demanà al Govern Matas que «se centri a resoldre els problemes de les Illes».

Pons explicà que demà serà una jornada «centrada en l'ocupació estable, perquè estam en una comunitat amb un nivell d'ocupació precària superior al de l'Estat i amb uns salaris per sota de la mitjana». I assenyalà que és un dia per ser solidari amb els nous europeus i amb els països del Sud.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris