cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Matas demana cita amb Zapatero per reclamar més finançament

L'Executiu crearà la figura del defensor del client de les caixes d'estalvi

El president del Govern, Jaume Matas, ha demanat per carta una reunió amb el nou responsable de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero. En la missiva recorda l'aspiració de Balears per augmentar el finançament de la Sanitat i l'Educació i recorda la moció aprovada de manera unànime al Parlament perquè es desenvolupi el Règim Especial Balear.

A hores d'ara, tant la Conselleria d'Hisenda com el Parlament -a través d'una comissió- ja han iniciat els tràmits per quantificar el dèficit de finançament que tenen les competències sanitàries i educatives i que el conseller Ramis d'Ayreflor ja va quantificar en uns 300 milions d'euros. El president Matas demanà ahir que Zapatero l'atengui «com més abans millor» per poder-li plantejar les seves reivindicacions.

Després d'inaugurar la tercera Fira de la Ciència, Matas va advertir que les relacions entre el Govern balear i el central «encara s'han d'iniciar» i va avançar que no ha rebut cap resposta a les demandes de millora del finançament efectuades. De fet, les reclamacions al gabinet de Zapatero s'estan convertint en la tònica general de les reunions que Matas està mantenint amb els consellers.

Precisament ahir, Matas es va reunir amb el conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor. Després de la trobada, el responsable autonòmic anuncià que en un termini de sis mesos començarà a funcionar la figura del «defensor del client de les caixes d'estalvi» amb seu social a Balears -Sa Nostra i Colonya- per atendre les queixes dels usuaris. La creació d'aquesta figura independent està consensuada amb les entitats.

El responsable també va comunicar que el seu departament està elaborant un pla per reduir la dispersió de seus d'algunes conselleries, amb l'objectiu de reduir la despesa en lloguers i racionalitzar la gestió dels recursos. La Conselleria estudia la construcció de nous edificis per allotjar departaments com Medi Ambient, Educació o Comerç, actualment molt disperses. La construcció es finançarà amb el que ara es paga en lloguers, prop de 3,5 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris