cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

UGT proposa reduir la plantilla a 110 empleats en lloc dels 236 que vol Majorica

El sindicat diu que la permanència de la producció a la ciutat és «innegociable»

66486

UGT i el comitè de joies presentaren ahir la proposta que vol rebatre la reducció dràstica de personal.


El Pla de Sanejament i Consolidació de la Fabricació de Majorica S.A. Manacor que ha presentat el sindicat d'UGT com a contraproposta al pla de viabilitat lliurat per l'empresa, proposa la reducció de la plantilla un total de 110 treballadors en lloc dels 236 que vol acomiadar la direcció. Així, UGT vol fugir de la retallada dràstica que suposa l'expedient de regulació d'ocupació de l'empresa, que és del 56 per cent del total dels empleats davant d'una reducció de només el 30 per cent, que ara vol el sindicat.

En el marc del pla social, UGT proposa jubilacions anticipades des dels 52 anys amb complements del 85 per cent del salari brut i indemnitzacions de 45 dies per any amb un màxim de 36 mensualitats per a les extincions del contracte. Per nodrir els fons del pla social es mantenen els 4.600.000 euros pressupostats per l'empresa encara que la xifra de jubilacions i extincions s'hagi reduït. Això ha de permetre fer front a les millores proposades tant en els complements com en les indemnitzacions de tots aquells treballadors afectats pel pla de regulació d'ocupació.

Aquest pla de viabilitat alternatiu fou proposat ahir per UGT i un bon grapat de membres del comitè de joies, que es basen en l'estudi per avançar que Majorica és viable en un futur. A més, consideren «innegociable» el fet que la producció industrial romangui a les factories de Manacor i afirmen que «lluitarem fins al final perquè així sigui», explicà ahir el representant sindical, Guillem Vadell.

UGT també alertà ahir del perill de la deslocalització de la producció industrial a les factories d'Àsia que suporta Majorica i el fet que l'empresa vulgui aprofitar l'entrada dins el mercat espanyol des d'Àsia per vendre el seu producte, però amb la marca de Majorica.

El sindicat presentà ahir horabaixa aquesta proposta al conseller de Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona, i avui és previst que el presenti a l' empresa i davant el sindicat de CCOO. Segons la proposta, els saldos d'explotació obtinguts permeten afrontar les obligacions derivades del procediment de suspensió de pagaments, com també a partir de 2005 encarar noves inversions productives per un milió d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris