nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Els empresaris turístics suspenen la política urbanística del Govern

Un estudi d'Exceltur assegura que el 70% demana més restriccions

B.P./EFE.Palma.
Els empresaris turístics de les Illes Balears suspenen el Govern en ordenació urbanística, oferta complementària i inversió en infraestructura, segons un estudi que féu públic ahir l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur).

Un 70% dels empresaris turístics illencs considera negativa la política territorial de l'Executiu, un 18,9% no contesta i tan sols un 10% la considera positiva. A pesar que quasi totes les administracions autonòmiques reben una valoració negativa en ordenació territorial, la nota més baixa és per al Govern de les Illes Balears i per a la Generalitat Valenciana.

L'aprovat en aquesta àrea tan sols es concedeix a les comunitats autònomes del País Basc, Múrcia, Extremadura i Catalunya. L'estudi d'Exceltur assenyala que, encara que a Balears fou on es prengueren les primeres mesures de contenció i requalificació del creixement de l'oferta hotelera, aquestes «s'han mostrat insuficients per frenar el creixement de l'oferta residencial».

D'altra banda, Exceltur indica que «s'ha accentuat la competència deslleial amb allotjaments reglats i que s'ha introduït una major pressió sobre l'ocupació del territori». Un altre apartat que mereix la valoració negativa de l'empresariat turístic illenc és la inseguretat ciutadana.

En aquesta qüestió, la nostra comunitat torna a estar a la coa de l'Estat espanyol, acompanyada de Madrid, Canàries, País Valencià i Andalusia. Els empresaris de les Balears consideren de gran importància superar l'excessiva associació al recurs «sol i platja» i demanen que es complementi amb altres valors i atractius davant la competència de països emergents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris