cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Matas es compromet a accelerar les obres del tren fins a Manacor

El proper 8 de maig, l'estació de la ciutat acollirà una concentració

El president del Govern, Jaume Matas, es comprometé ahir a donar un impuls a les obres que s'han de dur a terme per reparar la línia fèrria Inca-Manacor, tot i que no especificà una data per a la reobertura. El president rebé en audiència una representació de la Plataforma en Defensa del Tren i de l'Associació d'Usuaris del Ferrocarril, que resultà «decebedora», segons Joan Matamalas, portaveu del col·lectiu.

Els membres de les diferents associacions representades exposaren al president la necessitat que el servei es reprengués «com més aviat sigui possible», «perquè no es tracta d'un servei d'oci», indicà Guillem Ramis. Per altra banda, la Plataforma en Defensa del Tren convocà ahir una concentració per al proper dissabte 8 de maig a l'estació de tren de Manacor per tal de reivindicar el retorn del ferrocarril a la comarca.

L'acte reivindicatiu començarà a les 19 hores. Així la plataforma fa una crida «a tots els perjudicats i també als futurs usuaris». Durant la concentració, «no hi haurà ni festa ni coques, perquè no estam de bauxa», assenyalà la portaveu de la plataforma, Joana Maria Galmés. «Llegirem un manifest i farem alguna activitat en la qual la gent hi pugui participar», finalitzà.

El passat 14 de març el tren descarrilà entre Sineu i Petra. A causa de les obres de rehabilitació de les deficiències de la línia, el servei d'Inca a Manacor encara no s'ha restablert. «Els informes tècnics asseguren que és possible arreglar-les sense aturar la circulació ferroviària», assenyalà Galmés, «i això és el que demanam. En lloc d'anar cap endavant anam enrere». De fet, el cartell que anuncia la concentració reivindicativa del proper 8 de maig mostra un cranc «que camina cap enrere, com el tren» damunt les vies fèrries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris