nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El parc de s'Albufera recuperarà tres espècies en perill d'extinció

Es potenciarà el turisme naturalístic amb l'edició de tríptics

Els responsables del parc natural de s'Albufera iniciaran enguany un projecte per tal de recuperar tres espècies animals que es troben en perill d'extinció. D'aquesta manera, el pla anual del parc preveu la reintroducció d'exemplars de fotja banyuda, sel·la marbrenca i ànnera de cara blanca.

Segons explicà el director del parc natural de s'Albufera a Diari de Baleras, Maties Rebassa, s'han duit vint exemplars de fotja banyuda al parc procedents de València i ara s'està a l'espera que aquest ocell s'adapti al nou entorn.

El pla anual del 2004 preveu també la potenciació de la població de sel·la marbrenca, que ara té una petita població de dues parelles que crien al parc. En aquests moments, hi ha entre un i dos exemplars de l'espècie d'ànnera de cara blanca, que ja es reintroduí durant la dècada dels noranta. Pel que fa a la quantitat d'exemplars que arribaran al parc, Maties Rebassa explicà: «De moment no sabem el nombre d'ocells que arribaran perquè estam a l'espera de rebre els permisos pertinents».

Entre els programes que els responsables del parc natural de s'Albufera volen desenvolupar enguany, destaca la promoció del turisme naturalístic i l'ús adequat del parc per part dels visitants. Així, es dissenyarà un programa per a emissors locals de turisme, el qual preveu mantenir contactes amb guies i recepcions d'hotels a través de l'edició de tríptics que contenguin informació sobre la normativa del parc natural.

En aquests moments, la presència del turisme naturalístic al parc és important. Segons les xifres que maneja la direcció, durant el darrer any han passat per les instal·lacions de s'Albufera aproximadament 120.000 visitants.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris