cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

El CIM no veu bé destinar la zona de Son Angelats per fer el polígon

Bartomeu Vicens creu que la Vall ha de mirar primer per l'entorn

Bartomeu Vicens, conseller delegat d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, creu que la zona verda dels terrenys militars de Son Angelats no s'hauria de destinar a cap polígon de serveis, tot i les intencions del Consistori.

La creació d'aquest petita àrea va lligada al protocol firmat entre el Govern balear, l'Ajuntament i el Ministeri de Defensa per a la cessió dels solars de la Colònia d'Aviació. A més del polígon, l'Ajuntament hi construirà un poliesportiu i una nova caserna de la Guàrdia Civil. A canvi, el Ministeri de Defensa podrà aixecar a la zona residencial dos blocs nous d'edificis.

El màxim responsable d'Urbanisme i Territori del Consell ha assegurat, en declaracions a Diari de Balears, que «el Consell no veu de bon ull la idea de desenvolupar cap polígon de serveis a Son Angelats». Tot i admetent que «la decisió de crear una àrea així correspon a l'Ajuntament», recorda que en relació amb els canvis urbanístics necessaris per dotar la zona de sòl industrial, «el Consell hi té molt a dir».

Bartomeu Vicens ja expressà aquest punt de vista als membres de l'Associació de Veïns de Son Angelats, que es reuniren amb ell per exposar-li la seva preocupació pel desenvolupament del polígon. El conseller delegat no avançà quina serà la posició efectiva del CIM quan l'Ajuntament presenti el projecte. Però va donar a entendre que no estan disposats a acceptar aquesta modificació perquè, ara com ara, l'indret que es destinarà al polígon figura com a zona verda en el planejament municipal.

Segons Vicens, «el Pla territorial preveu la legalització de les empreses en sòl rústic, però si n'hi ha algunes que no ho poden fer, aquestes es poden traslladar a un polígon ja existent perquè convé recordar que Sóller és una poble que viu del seu entorn». Així, afirmà que «aquesta actitud del Consell no és nova, sinó que sempre hem pensat el mateix sobre la possibilitat de fer un polígon industrial a la Vall, i això ja es va dir en la legislatura anterior». S'ha de comentar que en l'àmbit municipal, tots els partits, fins i tot UM, estan d'acord amb aquest projecte impulsat per l'equip de Simarro.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris