nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Homenatge als trenta porrerencs que moriren durant la Guerra Civil

Un gran ram de roses blanques fou dipositat al lloc dels afusellaments


Un gran ram de roses blanques es convertí en tot un símbol de la pau i en recordança de les víctimes dels afusellaments massius que tingueren lloc a Porreres durant la Guerra Civil de l'any 1936.

En el marc commemoratiu de la proclamació de la II República, el poble de Porreres també volgué retre un emotiu homenatge a totes aquelles persones assassinades només perquè eren del bàndol republicà. Dissabte, més de cinquanta persones es concentraren darrere l'església de la Creu, devora el cementeri municipal, a fi de participar en aquest acte de reconeixement de les víctimes republicanes. És la primera vegada que a Porreres s'hi du a terme un acte d'aquestes característiques.

D'entre la cinquantena d'assistents a l'homenatge, convé destacar-hi la presència d'un bon grapat de familiars dels porrerencs víctimes de la repressió feixista. A l'acte també hi eren presents polítics del PSM com Pere Sampol i Joan Toni Salas, com també Bernat Bauçà, regidor de l'Ajuntament de Porreres. La presentació va ser a càrrec de Bartomeu Garí, del grup nacionalista de la localitat, que introduí el parlament de Manel Santana, historiador.

El moment més emotiu de la celebració va ser la lectura dels noms i els llinatges de les 30 víctimes porrerenques, en memòria de les quals es diposità un ram de roses davant el mur on foren afusellades. Després hi hagué un minut de silenci per les víctimes de totes les guerres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris