cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Quatre al·lots moren a Bagdad pel foc indiscriminat de soldats d'Estats Units

L'incident s'inscriu en els nous episodis de violència que envolten de nou l'Iraq

67370

Joves iraquians celebraren l'atac als vehicles militars nord-americans efectuat per la resistència.

Quatre al·lots moriren ahir quan les tropes dels Estats Units començaren a disparar de manera indiscriminada a l'est de Bagdad, segons informaren testimonis i portaveus hospitalaris. Les fonts precisaren que els soldats nord-americans feren ús de les seves armes automàtiques arran de l'atac contra un comboi militar dels Estats Units perpetrat a la mateixa zona.

El tiroteig es produí al carrer del Canal, on les víctimes sortien d'una escola poc després de l'explosió d'una bomba casolana que destruís un vehicle militar, explicaren els testimonis, per afegir que almenys dos soldats nord-americans havien estat evacuats a un hospital després de resultar ferits en l'atac.

Per la seva banda, els portaveus militars dels EUA informaren de la mort dels menors, coneguda perquè el personal d'un hospital proper confirmà que hi havien estat ingressats els cadàvers de quatre infants. El nou incident s'inscriu en l'espiral de violència que torna a viure a l'Iraq després d'algunes hores de calma aparent. A Mossul, capital del nord iraquià, dues persones moriren i desenes resultaren ferides per un atac amb morters contra un hospital.

D'acord amb els testimonis, diversos soldats nord-americans resultaren també ferits en una emboscada de la resistència a la carretera que uneix Bagdad amb Kirkuk, al nord de la capital. Els testimonis donaren compte de l'esclat d'una bomba a Ramadi, al triangle sunnita, al nord de Bagdad, i d'un altre artefacte la matinada passada a la capital mateix. En ambdós casos es desconeix si les explosions causaren víctimes.

Després d'enfrontaments forts amb els insurgents, les tropes dels Estats Units havien arribat a un nou acord de treva amb els membres de la resistència assetjats a Faluja, segons informaren mediadors d'ambdues parts a darrera hora d'ahir.

Almenys 600 persones han mort des que les forces dels EUA començassin a principi de mes una ofensiva en tromba a Faluja en resposta a l'assassinat de quatre civils estadounidencs a la localitat, situada així mateix al triangle sunnita i considerada un dels bastions principals dels insurgents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris