nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Fiol reconeix que el Consultiu qüestiona el seu Decret d'admissió

Diu que el dictamen «no li resultà convincent» i que el Decret d'admissió «és legal»

B.P / J.T.Palma.
El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, admeté ahir que el Consell Consultiu ha qüestionat que els centres puguin atorgar un punt en el procés d'admissió d'alumnes. Així mateix Fiol reconegué que, en aprovar el Decret d'admissió d'alumnes, el Govern no seguí el dictamen del Consultiu, màxim òrgan assessor en matèria jurídica de la Comunitat Autònoma.

El conseller argumenta que «hi estàvem en desacord» i que «no ens resulta convincent». En tot cas, el titular d'Educació està segur que el Decret «s'ajusta a la legalitat».

No obstant això, Fiol afirmà que, en certa manera, s'hauria recollit el plantejament del Consultiu en aprovar l'ordre que desenvolupa el Decret.

La norma esmentada estableix que els col·legis poden atorgar un punt a un al·lumne que sol·liciti plaça, «ateses altres circumstàncies rellevants apreciades de manera justificada per l'òrgan competent del centre, d'acord amb criteris objectius que s'hauran de fer públics amb anterioritat a l'inici del procés d'admissió».

L'Ordre que desenvolupa el Decret, recollida en el BOIB del 20 de març fixa que «aquestes circumstàncies, determinades pels directors dels col·legis públics i per la titularitat en els privats», són les següents: fills de treballadors de l'escola, fills d'antics alumnes, tenir germans al centre amb adscripció única, fills de famílies monoparentals, alumnes provinents de centres d'acollida.

Francesc Fiol assegura que ell no ha ocultat el dictamen del Consell Consultiu, ja que en la roda de premsa de presentació del Decret digué que l'havia «oït», però que «tal vegada els periodistes no se n'assabentaren».

El responsable autonòmic del departament d'Educació afegí que «no som el responsable de fer públics els dictàmens del Consell Consultiu».

En tot cas, sense aquest document és molt difícil establir un diàleg per saber fins a quin punt el Govern balear s'ha allunyat de les recomanacions efectuades pels juristes del Consell Consultiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris