nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Matas reclamarà la cooperació de Madrid envers el sector nàutic

Inaugurà oficialment el XXI Saló Nàutic Internacional de Palma

«La nàutica ha de tenir una consideració rellevant, un aspecte recollit en la Llei de Règim Especial de Balears a través d'un article dedicat exclusivament a aquesta activitat, que reconeix les potencialitats del sector i que ara ens ofereix la possibilitat de poder reivindicar davant del Govern d'Espanya la seva cooperació amb la Comunitat Autònoma en aquesta matèria», digué Jaume Matas ahir, durant el discurs d'inauguració del XXI Saló Nàutic Internacional de Palma.

«Un sector estratègic de futur per a la generació de treball estable, per a la desestacionalització del mercat laboral i per a la protecció del medi ambient. Tres aspectes que justifiquen l'especial reconeixement del Govern a aquest sector», apuntà.

Aspectes en els quals coincidí la batlessa de Palma, Catalina Cirer, qui també destacà la promoció que suposa per a la ciutat que Palma hagi estat designada seu nàutica en la candidatura olímpica de Madrid 2012.

Durant la inauguració, el president de l'Activitat Portuària, Joan Verger Pocoví, reclamà el suport de les institucions, ja que «Balears, malgrat el fet que és la comunitat d'Espanya que compta amb més embarcacions i xàrters matriculats, comença a tenir competència en altres ports del Llevant espanyol, llocs on s'han realitzat inversions importants».

El sector nàutic ocupa a les Illes vuit mil treballadors directament i indirectament, xifra que suposa més del 25 per cent del total de l'ocupació industrial, un sector que a més gaudeix d'un alt índex d'estabilitat laboral, una cosa que Matas reconegué durant el recorregut pel recinte firal. Estigué acompanyat, entre altres autoritats, pel conseller de Comerç, Joan Cardona; el director general de Turisme, Josep Aloy, i el de Comerç, Francesc Tutzó, a més de per Margarida Dahlberg, presidenta de l'Associació Nàutica de la Pimem, qui una vegada més transmeté una petició que el sector realitza fa anys: «Les Balears disposen de 19.000 amarratges repartits en 60 ports, xifra insuficient per acollir la demanda nàutica de les Illes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris