cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

ALM-UM assegura que el decret de suspensió de llicències és il·legal

L'oposició reclama que abans s'aclareixi la situació de Majorica


La mesura urbanística decretada pel batle de Manacor, Antoni Pastor, sobre la suspensió de llicències de parcel·lació de terrenys, edificació i demolició a l'àrea limítrofa amb la fàbrica de Majorica i que abraça una extensa superfície de 44.000 m2, va generar tota classe de crítiques de l'oposició durant el ple d'ahir migdia.

Si d'una banda el principal grup de l'oposició, ALM-UM, va denunciar que el decret de batlia emès per Pastor sobre la suspensió de llicències era il·legal; l'oposició en bloc exigí al primer edil que ajornàs la mesura urbanística decidida divendres, fins que s'aclareixi la situació legal dels béns immobles de Majorica.

Tot i les crítiques, l'anul·lació de permisos per un termini de quatre mesos i prorrogable un any més va prosperar i s'aprovà amb els vots del pacte -PP-AIPC- i amb l'abstenció d'ALM-UM, PSM i PSOE.

La veu més crítica va ser la de l'exbatle Miquel Riera, que va qualificar el decret de batlia «d'il·legal» i mancat de validesa jurídica. Segons el seu parer, «les competències per a una decisió així corresponen al ple i no a cap decret de batlia fixat d'una «manera unilateral».

ALM-UM també va presentar una esmena, a la qual s'afegiren el PSOE i el PSM, per reclamar al govern municipal l'ajornament de qualsevol decisió sobre les llicències «fins que s'hagi aclarit la situació legal». Així mateix, instaren l'equip de batlia a dur a terme les gestions adequades davant l'Agència Tributària per saber l'estat actual dels béns immibles de Majorica i també «si hi ha procediments oberts d'embargament de l'empresa».

A més, l'oposició va reclamar la convocatòria d'una junta de portaveus per consensuar les mesures a adoptar en relació amb la situació patrimonial de Majorica i amb l'embargament preventiu respecte de tots els seus béns immobles. Per la seva banda, el batle va justificar la suspensió afirmant que no es podia endarrerir més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris