nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

La UIB presentarà un estudi per restaurar els boscs dels torrents

El projecte analitza la situació de tota la superfície de Mallorca


La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha preparat un estudi per restaurar els boscs dels torrents de Mallorca. Els responsables de la iniciativa són Antoni Martínez Taberner, professor d'ecologia, i Maurici Ruiz, director del laboratori d'informació geogràfia de la mateixa UIB.

El projecte preveu les característiques de cada espai (tipus de terra, nivell de pluges, temperatura mitjana,etc) i determina quines són les espècies arbòries que més convé plantar-hi. I, de pasada, implica aprofitar les aigües residuals que s'aboquen als torrents, que afavoririen el creixement dels arbres plantats.

A més, amb la rehabilitació dels boscs dels torrents es garanteix l'estabilitat dels anomenats «corredors ecològics», que són zones que permeten als animals desplaçar-se d'un hàbitat a un altre i afavorir la biodiversitat dels ecosistemes.

Antoni Martínez explicà a Diari de Balears que «per la pressió urbanística i de l'agricultura, a molts dels torrents de l'illa just hi queden un parell d'arbres. I és una llàstima, perquè són zones de gran bellesa paisagística. Per aquest motiu pensam que augmentar la superfície boscosa d'aquests espais pot ser una manera de millorar el paisatge i l'ecosistema mallorquí, cosa de la qual en sortirem beneficiats tots».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris