cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Balears bat el rècord d'estrangers afiliats a la seguretat social el març

El mes tanca amb 40.000 treballadors de fora de l'Estat donats d'alta

Les Balears han batut un nou rècord d'estrangers afiliats a la Seguretat Social durant el març. Concretament, el 31 del mes passat, hi havia 39.072 ciutadans procedents de fora de l'Estat que estaven donats d'alta al sistema. Aquesta xifra suposa un increment del 5'8 per cent respecte del mateix mes de l'any anterior. De fet, quan va acabar el primer trimestre del 2003 hi havia 36.931 afiliats estrangers.

Pel que fa a l'increment mensual, el registrat en relació al mes de febrer d'enguany, ha estat de 2.164 treballadors de fora de l'Estat, evolució que representa un creixement del 5'86 per cent en tan sols 31 dies.

Per nacionalitats, a finals de març el col·lectiu d'estrangers que més treballadors tenia donats d'alta a les Balears era l'alemany, amb un total de 6.629 ciutadans en aquesta situació. Els alemanys tenen una característica especial que no comparteix cap altra nacionalitat i és que la major part (el 50'97 per cent) estan afiliats com a autònoms. Altres curiositats d'aquest col·lectiu és que hi ha alemanys, pocs, donats d'alta com a pagesos, pescadors i al règim especial de la llar, realitat que contrasta amb l'estereotip que hi ha dels germànics a les Illes.

D'altra banda, la segona nacionalitat amb més afiliats és la marroquina, amb 5.210 treballadors en aquesta situació. Els immigrants venguts del regne alauïta són al capdavant de les nacionalitats amb més treballadors al règim general, superant els alemanys.

A continuació dels marroquins, les nacionalitats amb més treballadors donats d'alta són els britànics (3.818); els equatorians (3.483); els italians, molts d'ells nascuts a l'Argentina però d'ascendència transalpina (2.662); els colombians (2.036) i els argentins (1.652). S'ha de tenir en compte que en el cas dels extracomunitaris, molts dels que fan feina no tenen el permís de treball i no estan registrats a la Seguretat Social.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris