cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

L'organització de la «Feria» lamenta que Cort no doni doblers a les casetes

Agraïren que els cedeixin el recinte del Ram i personal municipal


Ahir dematí es presentà la XV edició de la Feria d'abril de Palma, que començarà el 30 d'abril i que es perllongarà durant deu dies. Pedro Anaya, president de la Casa d'Andalusia a les Balears, lamentà durant el discurs que pronuncià a l'acte que sigui la iniciativa privada la que es fa càrrec del cost d'aquesta festa i que l'Ajuntament de Palma «no aporti res a les casetes».

Tot i això, Anaya agraí al Consistori de la ciutat «la cessió del recinte, que posin a la nostra disposició la policia, els bombers, les ambulàncies i que es faci càrrec de la promoció i publicitat» de la Feria. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, no se sentí al·ludida per les crítiques i decidí, en ser consultada per aquest diari, no entrar en polèmiques.

La batlessa digué en el seu parlament, quasi íntegrament en castellà, que «la Feria s'ha consolidat, i el seu esperit és el de la integració i la convivència». Per això, Cirer apel·là a la «festa i el bon humor» com a eixos fonamentals que han de regir una Feria en la qual el primer objectiu és potenciar els actes durant l'horabaixa.

Aquesta decisió persegueix facilitar el descans dels veïns de la zona del cementeri, i per això hi haurà actuacions en directe tots els horabaixes. Així, les casetes hauran de tancar «com a màxim» a les dues de la matinada els dies feiners i a les quatre i mitja els caps de setmana.

Anaya, a més d'agrair el suport «tècnic i infraestructural» a l'Ajuntament, destacà la figura de Fausto Ferrero, president del Grup Fer, «sense el qual aquesta celebració no seria possible». El president de la Casa d'Andalusia destacà que enguany la Feria millorarà la seva seguretat, ja que hi haurà major distància entre les casetes, i que «de cada vegada hi ha manco problemes i es beu menys alcohol, cosa que és positiva».

Al final de la presentació d'aquest deu dies de sarau i bauxa, als quals el regidor socialista Ramón Torres anuncià que s'apuntava, es degustaren productes típics andalusos i es ballaren sevillanes al vestíbul de l'Ajuntament, imatge que contrastava molt amb els gegants que presideixen l'escala.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris