cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

La Sala impugnarà l'expropiació als afectats per l'autovia a sa Pobla

El batle diu que no s'han escoltat les 9.000 al·legacions presentades

C. MORENO.Campanet.
L'Ajuntament de Campanet impugnarà en el ple ordinari del proper dilluns l'acord del Consell de Govern balear de dia 5 de març que decidí «declarar urgent l'ocupació dels terrenys afectats per l'expropiació de l'autovia Inca-sa Pobla».

El batle de Campanet, Francesc Aguiló (PSM), explicà ahir que «l'Ajuntament i els veïns afectats presentaren unes 9.000 al·legacions i la Conselleria d'Obres Públiques no ens ha escoltat, per la qual cosa a partir d'ara l'Ajuntament impugnarà tots els acords del Govern per després interposar un recurs contenciós contra aquest projecte».

I és que de les aproximadament 340 expropiacions que la Conselleria d'Obres Públiques del Govern farà, 274 afecten finques situades en el municipi de Campanet. L'equip de govern del PSM basarà la seva impugnació en el fet que «la gent demana un altre model territorial» i afegeix que «des de l'any 1990 el terme municipal de Campanet està declarat Bé d'Interès Cultural (BIC)».

El batle Francesc Aguiló es mostra esperançat amb la victòria del PSOE a l'Estat i en aquests moments està a l'espera de rebre una resposta del diputat socialista, Francesc Antich, al qual li demanà que aturi la construcció de l'autovia Inca a sa Pobla que disposa de finançament de Madrid.

Fa uns mesos, l'Ajuntament de Campanet presentà una al·legació de contingut tècnic basada en un estudi alternatiu realitzat pel professor de la Universitat de les Illes Balears, Onofre Rullan, en la qual s'analitza que «l'alternativa de traçat escollida pel Govern balear és la més impactant ja que ocupa més terrenys i s'hauran de realitzar més moviments de terra». D'altra banda, l'al·legació també exposa que el Govern no ha tingut en compte que Campanet està declarat Bé d'Interès Cultural.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris