cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Balears és el segon destí turístic menys hospitalari de tot l'Estat

Només Catalunya està pitjor valorada pels visitants, mentre que la millor és Galícia

97838

La queixa plantejada pel turista espanyol xoca amb el creixement del 16% que ha experimentat aquest mercat a les Balears.

J.C.P./AGÈNCIES. Palma.
Les Balears són la segona destinació turística menys hospitalària de l'Estat, per darrere de Catalunya. Per contra, els habitants de la comunitat de Galícia són els millors amfitrions. Aquestes són algunes de les dades recollides a l'informe elaborat per ESADE i BBDO Consulting i que es van fer públiques ahir en el marc del XIII Simposi Internacional de Turisme i Lleure de Barcelona, organizat per la prestigiosa escola de negocis coincidint amb el Saló Internacional de Turisme de Catalunya.

L'estudi du per títoEvolució del posicionament de les destinacions turístiques espanyoles: de llocs de vacances a marques de turisme i pretén aprofundir en la percepció que transmeten als seus visitants els principals indrets turístics de l'Estat. Per elaborar aquesta anàlisi, ESADE i BBDO han realitzat 1.100 entrevistes telefòniques a les sis comunitats autònomes que representen el 70% de l'origen dels viatges interns a Espanya.

El director del Centre de Direcció Turística d'ESADE, Josep Francesc Valls, assenyalà durant la presentació que l'objectiu de l'estudi era «conèixer les motivacions per les quals els espanyols trien un indret o un altre per anar de vacances». En aquest sentit, destacà com a principal conseqüència que «l'hospitalitat es convertirà a mig termini en un dels elements determinants» per als turistes.

L'estudi d'ESADE i BBDO situa Catalunya com la comunitat menys hospitalària, amb una puntuació de 6'4 punts sobre 10, seguida de les Balears (6'8) i el País Basc (7). Mentre que les comunitats de Galícia (8), Castella-la Manxa (7'6) i Canàries (7'6) destaquen com les més hospitalàries.

En un segon nivell, es troben factors com el bon clima i l'oferta gastronòmica i cultural. En aquest sentit, Catalunya i Madrid se situen entre les millors valorades, amb una puntuació de 8'5 i 7'3 repectivament. Cal destacar també que el cost de vida al lloc de destinació així com el preu de desplaçament tenen de cada dia major importància.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris