nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La Sala i Buades signaran un primer acord per al trasllat de la fàbrica

La nova ubicació de l'empresa al polígon es podria realitzar el 2005

C. MORENO. Binissalem.
L'Ajuntament de Binissalem i Buades signaran el mes d'abril o el maig un preconveni que plasmarà la intenció de les dues parts de traslladar la fàbrica al polígon industrial. El batle, Miquel Nadal (PSOE), reiterà ahir el seu compromís que dia 30 de juny l'equip de govern socialista ja haurà tancat de manera definitiva aquesta qüestió.

En aquests moments, les dues parts estan negociant quin ha de ser l'aprofitament urbanístic del solar que l'empresa té al nucli urbà, com també les condicions en què s'ha de dur a terme aquest trasllat de la fàbrica. Així, ahir el batle avançà que aquests terrenys passaran a ser d'ús residencial i comercial i encara està per determinar quina serà la seva intensitat d'ús.

Així mateix, durant la darrera comissió informativa amb els grups de l'oposició es parlà de la possibilitat que es destinin uns metres del solar on actualment s'ubica Buades a habitatges de protecció oficial. El calendari previst marca que el trasllat de Buades al polígon es podria realitzar entre el 2004 i el 2005, mentre que l'inici de la construcció d'habitatges i comerços al solar que deixarà buit la fàbrica no es realitzarà fins a l'any 2010.

Durant la comissió informativa, els diferents grups municipals també exposaren que s'ha de signar una clàusula per evitar una possible especulació de Buades amb els terrenys del polígon industrial.

El Partit Popular, els Independents de Binissalem i diferents grups de l'oposició valoraren positivament aquest avanç de les negociacions amb l'empresa Buades. Malgrat tot, exposaren que s'ha d'esperar com avançaran en un futur. La portaveu del PSM, Antonina Ferrà, fou qui es mostrà més escèptica: «Es tracta només d'una declaració d'intencions que no ens demostra res. Tot i tenint en compte experiències anteriors de l'equip de govern, aquest preconveni no concreta res», indicà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris