nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Denuncien el mal estat de la zona Anei de la platja de Cala Agulla

Gadma reivindica el bon estat d'una àrea «rica en flora autòctona»

M.PUIGRÒS. Capdepera.
El Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (Gadma) denuncia l'estat d'abandó i de «total descuid» que pateix l'àrea natural d'especial interès (Anei) de Cala Agulla a Capdepera. Aquesta zona Anei és de propietat privada i comprèn els marges i gran part del sistema dunar de Cala Agulla. Actualment les escombraries i altres residus de caire natural envaeixen gran part de l'esmentada àrea.

El portaveu de Gadma, Bernat Fiol, assenyalà que «en aquesta zona Anei hi ha una vegetació exuberant i endemismes propis de la comarca, com una gran colònia d'orquídies a part d'un sistema dunar que mereixen ser protegits o, almanco, conservats». Des de Gadma es proposa marcar les zones de l'Anei per on la gent es pugui passejar i evitar així els abocaments incontrolats que pateix la zona.

«A part d'escombraries i restes de cotxes i d'obres entre d'altres, també hi ha encara les rabasses dels pins que van caure en la darrera tempesta. Aquestes restes orgàniques no permeten créixer les altres plantes. Tot necessita neteja», finalitzà Fiol.

Per altra banda, el portaveu de Gadma també assenyalà que «aquest fet demostra que les institucions es gasten molts diners en campanyes que després no arriben a bon port. Farien més servei si destinaven aquests diners a ONG que realitzen tasques de neteja i activitats de conscienciació que no pas invertint en campanyes publicitàries».

De fet, als accessos a Cala Agulla, l'Ajuntament de Capdepera exhibeix rètols de grans dimensions que assenyalen que la zona és «Àrea natural d'especial interès, llei 1/91 del 30 de gener d'espais naturals i règim urbanístic de les àrees d'especial protecció de les Illes Balears». D'aquesta manera, Gadma demana que «aquest indret, com molts d'altres que hi ha a l'Illa, sia un passeig digne de veure». «Ja no em preocupa tant la impressió dels qui ens visiten com la comunitat animal i vegetal de la zona», digué Fiol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris