nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Cort cedí el local de sa Calatrava a un particular sense cap garantia

L'AV denuncia que Climent Garau incomplí els estatuts de l'entitat


L'Ajuntament de Palma cedí el local de l'Associació de Veïns de sa Calatrava, que pertany al Patronat Municipal de l'Habitatge, a un ciutadà particular sense que aquest signàs cap casta de document com a garantia de conservació i sense comptar amb res més que la paraula d'aquest ciutadà pel que fa a la seva utilització.

El particular en qüestió, que és Climent Garau, no oferí a l'equip de govern del Partit Popular cap mena de garantia. L'actual junta directiva de l'AV considera que aquesta cessió tingué lloc només per «la seva militància política, ja que s'ha de recordar que havia de formar part de les llistes de la formació conservadora a les eleccions municipals del 2003», fins que protagonitzà un incident amb l'aleshores regidora d'EU-EV Margalida Thomàs a causa de la presentació d'unes firmes «presumptament falses», que propicià la seva caiguda.

Fonts del Patronat Municipal de l'Habitatge asseguraren ahir que s'entregaren les claus del local municipal a l'associació de Garau per ordre expressa de la regidora de Participació Ciutadana, María José Frau.

Aquestes mateixes fonts reconegueren que l'expresident dimissionari dels veïns de sa Calatrava no recollí les claus com a dirigent de cap entitat ciutadana, ja que l'«Associació de Veïns de sa Calatrava, Monti-sion i Santa Clara» que ell mateix ha promogut no ha constituït encara la seva junta directiva. En conseqüència, no existeixen representants legals d'aquesta que puguin establir una mediació amb Cort.

Garau afirma que el 22 de desembre del 2003, un dia abans de la dimissió de la junta directiva que ell encapçalava, va inscriure al registre de l'Ajuntament de Palma i al del Govern balear una nova associació de veïns.

L'Associació de Veïns de sa Calatrava apuntà que «Garau hauria vulnerat el reglament de les entitats ciutadanes i els estatuts de l'AV», que aleshores encara presidia, els quals estableixen que «un soci no pot treballar per a una altra associació anàloga en contra dels interessos de la pròpia entitat», considerant aquesta «competència deslleial» un motiu d'expulsió. La nova entitat consta com a registrada al Govern balear el 23 de febrer.

L'Associació manté que, el 23 de desembre al matí, Climent Garau presentà la dimissió al Consistori, hores abans que s'efectuàs l'assemblea de socis en la qual formalitzà la seva sortida. Així mateix, retornà les claus del local municipal al Patronat «sense estar legitimat per fer-ho, atès que en aquells moments ja no representava els veïns de sa Calatrava». A més, el dimitit president presentà al registre de Cort una petició de dissolució de l'entitat que abandonava.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris