nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Uns 1.300 europeus de l'Est seran comunitaris a partir de l'1 de maig

La majoria dels beneficiats de l'ampliació a Balears són polonesos

LL.L./M.A. Palma.
Prop de 1.300 europeus procedents de l'europa de l'Est residents a les Balears seran considerats ciutadans de la Unió Europea a partir de dia 1 de maig. Així es desprèn tant de les dades de l'Oficina del Cens Electoral com de les del darrer Padró Oficial d'Habitants, el corresponent a l'1 de gener del 2003. La major part d'aquests europeus, més de la meitat, són d'origen polonès.

En concret, a 1 de gener del 2003 estaven registrats en el Padró Oficial d'Habitants, aprovat al Consell de ministres el desembre passat, un total de 625 polonesos. Així i tot, segons les dades de l'Oficina del Cens Electoral, actualitzades de cara a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el 13 de juny, a les Illes hi ha prop de 700 polonesos empadronats.

El segon col·lectiu més nombrós és el de txecs, que a 1 de gener del 2003 suposava una població de 253 habitants. Finalment, el tercer col·lectiu significant és l'hongarès, que representava a principis de l'any passat un total de 105 habitants. S'ha de dir que el nombre de txecs i hongaresos ha variat sensiblement durant els darrers mesos.

La resta de ciutadans procedents de l'Europa de l'Est que seran considerats comunitaris a partir de l'1 de maig representa menys del 30 per cent del total i es reparteixen entre lituans, letons, estonis, eslovacs, eslovenis, maltesos i xipriotes.

Així i tot, més enllà de les xifres oficials hi pot haver immigrants que no s'hagin empadronat per manca d'informació al respecte o perquè tenien por que el Ministeri d'Interior tingués accés a la manca del permís de residència o treball de molts d'ells i iniciàs un expedient d'expulsió. Paradoxalment aquesta situació es podria donar a partir de l'1 de maig durant els dos primers anys, fins el 2006, ja que Espanya no permetrà que facin feina lliurement fins aleshores.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris