nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els treballadors de la neteja de Son Dureta fan oficial la vaga de maig

A Verge del Toro de Menorca les aturades començaren dilluns

El comitè d'empresa de Lireba SL, companyia que gestiona el servei de la neteja de l'hospital de Son Dureta, lliurà ahir la convocatòria oficial de vaga indefinida a partir del 17 de maig davant el registre de la Conselleria de Treball i Formació. Aquesta aturada es produeix com a resposta «als continus incompliments dels acords adquirits davant el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (Tamib)» i que ja evità aturades el mes de novembre passat.

La decisió de convocar aquesta mesura de protesta es va prendre dimecres passat de manera unànime per tots els treballadors convocats en assemblea. El secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, explicà que «la situació s'ha fet insostenible» i l'empresa «no ha respectat les presències mínimes» als difrents edificis del complex hospitalari, fet que ha provocat «càrregues importants» en el personal. Pelarda també denuncia «l'increment espectalcular de les baixes entre els treballadors», causades, segons el sindicalista, per la manca de condicions laborals.

El representant sindical dels empleats de la neteja de Son Dureta criticà a més la proposta d'acord que «divendres a darrera hora» els va fer arribar l'empresa. Pelarda assegurà que les condicions que Lireba oferia als treballadors eren «pitjors que les actuals», ja que proposen reduir del 100% al 75% el percentatge que cobren els treballadors de baixa, «com si una persona patís un accident perquè vol».

Dins el cicle de reunions que a partir d'ara els treballadors mantindran amb les diferents parts, ahir es trobaren amb la secretària general de l'Ib-salut, Rosa Cirer, per exposar la situació que estan vivint els operaris de la neteja. Per avui està previst lliurar la convocatòria al Tamib, a la gerència de Son Dureta i a les oficines de Lireba.

Aquesta situació crítica en el sector de la neteja hospitalària també s'ha traslladat a Menorca, on el personal de l'hospital Verge del Toro, de la mateixa empresa que Son Dureta, fa vaga des de dilluns. Per evitar aquests conflictes, Pelarda proposa que s'elabori un conveni comú a tots els treballadors de la neteja de la Comunitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris