nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

El PSIB negocia incorporar Mesquida al Ministeri de Montilla com a responsable de Turisme

La supressió de set secretaries d'Estat suposa que Antich hagi de pactar càrrecs de «tercera línia»

La possibilitat que un polític balear ocupi un càrrec de rellevància al Govern de Rodríguez Zapatero passen, ara mateix, perquè el ministre d'Indústria, José Montilla, accepti Joan Mesquida com a màxim responsable de Turisme. La supressió, orquestrada pel PSOE, de set de les vint-i-cinc secretaries d'Estat que tenia l'Executiu d'Aznar limiten les aspiracions dels socialistes de les Illes Balears.

Ara el secretari general del PSIB, Francesc Antich, ha de negociar un càrrec de «tercer nivell» per a Mesquida, que podria convertir-se en director general. L'exconseller d'Hisenda i Pressuposts a l'etapa del Pacte de Progrés gaudeix de la confiança d'Antich, que no vol deixar passar aquesta oportunitat per promocionar-lo políticament.

Curiosament un dels entrebancs que es pot trobar la candidatura de Mesquida seria l'exigència per part de Montilla que fos el mateix Antich qui s'encarregàs de la política turística de Zapatero. En aquest sentit, el líder del PSIB assegura que aquesta condició, de moment, no s'ha plantejat i que ell continua pensant en exercir de diputat i «treballar en benefici dels ciutadans de les Illes Balears». Durant tot el procés de formació del govern central molts han estat els noms de polítics de Balears que s'ha posat damunt la taula.

Així, al menorquí Albert Moragues se'l va situar a l'òrbita del recentment creat Ministeri de Seguretat, per la seva feina a la comissió de Defensa del Congrés a la seva etapa com a diputat a la Cambra baixa. També Teresa Riera havia entrat a formar part de les «travesses», per la seva dilatada experiència política i la formació que atresora en el sector de la ciència i la tecnologia. Margarita Nájera sembla que va tenir les seves opcions al costat de la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona.

Finalment el mateix Joan Mesquida era un «bon candidat», segons els seus companys de partit, per ocupar una secretaria d'Estat, una secretaria general o una direcció general dependent de la cartera d'Administracions Públiques, dirigida pel seu amic Jordi Sevilla. Poc a poc s'han anat descartant càrreccs i possibilitats i ara s'haurà d'esperar que Montilla completi el seu organigrama. Tot s'haurà d'aclarir abans del Consell de Ministres de divendres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris