cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Emotiu record a Son Coletes de les infermeres afusellades en el 36

L'homenatge als republicans assassinats concentrà 300 persones

«Un poble que no té passat no té identitat». Molts sentiments i una profunda emoció presidiren l'homenatge que any rere any es ret en el cementiri de Manacor, Son Coletes, als republicans assassinats durant la Guerra Civil espanyola. Enguany es va fer una menció especial a les cinc infermeres catalanes afusellades a Manacor en el 36 i a dos represaliats manacorins, Macià Sureda i Bartomeu Fons. L'acte comptà amb la presència dels nebots de dues de les infermeres, Daria i Mercedes, vinguts d'Anglaterra i del Principat.

Jaume Santandreu fou qui va conduir un acte més concorregut que mai, ja que al voltant de 300 persones hi participaren, i en el qual foren molts els qui volgueren prendre la paraula. L'esdeveniment s'encetà amb un homenatge als represaliats. «No vull oblidar ni tampoc perdonar. El que ens feren és molt lleig». Eren les paraules d'un testimoni de 90 anys, Macià Sureda, molt aplaudit.

Després parlà Antoni Cànoves, exregidor del PSM de Son Servera, que recordà les infermeres que vingueren a Mallorca i que foren ultratjades. Els seus nebots parlaren emocionats, agraint l'acte.

Joan Lladó va recordar a l'Ajuntament de Manacor que no ha complert el seu acord de ple de retirar els monuments franquistes. D'altra banda, Cànoves també mencionà que no s'havia instal·lat el mural d'Andreu Frau.

A més, se sentiren les intervencions de l'advocada Maria Duran i de Llorenç Mora, que va llegir la glosa publicada ahir a Diari de Balears. Manel Carmona tingué un record per a Gustau Fernández, el regidor del PSM que morí l'estiu passat. També assistí a l'acte la diputada a Madrid d'ERC, Maria Rosa Bonàs, i Antoni Tugores, autor del llibre sobre el batle Amer. Així mateix es féu un minut de silenci per les víctimes de la violència i de la guerra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris