cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

El metge i polític Gabriel Oliver Capó mor als 69 anys d'edat

Exercí com a conseller de Sanitat i Seguretat Social entre 1983 i 1993

S.Q.Palma.
La mort del doctor Gabriel Oliver Capó, als 69 anys, després d'una llarga malaltia, commocionà ahir el món de la sanitat, la política i la societat de les Illes. Gabriel Oliver va néixer a Palma el 1934. Metge i polític, es va llicenciar en Medicina i Cirurgia en 1958 per la Facultat de Barcelona, de la qual va ser professor de classes pràctiques (1959-62) i, per concurs oposició, metge ajudant (1961-62).

El 1971 fou nomenat cap d'otorinolaringologia de Creu Roja Espanyola a Palma i del Centre Regional d'Oncologia de l'Associació Espanyola de la Lluita contra el Càncer, que va ocupar fins que, tres anys després, va guanyar la direcció d'otorinolaringologia a l'hospital universitari de Son Dureta.

La seva inquietud política el portà a acceptar, el 1983, el càrrec de conseller de Sanitat i Seguretat Social del Govern balear, que va exercir fins el 1993. Durant la seva administració es va elaborar el Pla Director d'Ordenació Sanitària de la Comunitat Autònoma, es va crear el Servei Balear de Salut i es va organitzar una xarxa sanitària amb centres de salut en tots els municipis de les Illes. Així mateix, en la seva època de conseller es va procedir a l'ampliació i remodelació de l'hospital Joan March.

En el transcurs de la dècada en la qual Oliver Capó va exercir com a conseller de Sanitat i Seguretat Social es va impulsar la lluita contra les drogues -tema que el preocupava molt- i es va posar en marxa la comunitat terapèutica del Projecte Home a la finca de Ses Sitjoles de Campos.

Com a metge també va dedicar part del seu temps a la divulgació científica, i entre les seves publicacions destaquen les dedicades a melanomes i sinusitis agudes i cròniques. El 1996, amb la tesi «La Revista Balear de Ciències Mèdiques (1885-1912): una anàlisi històrica» es va doctorar en l'Universitat de Saragossa.

Acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Palma, el 1993 va ser nomenat president del Consell Social de la UIB. El Govern balear li va lliurar, el passat 30 de febrer un premi Ramon Llull per la seva trajectòria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris