cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

ZP promet que el seu pla de transports i infraestructures beneficiarà les Balears

Antich adverteix que ara toca concretar les inversions estatals que rebrà la CAIB

82396

Antich i Zapatero durant un míting electoral que va tenir lloc a Palma.

José Luis Rodríguez Zapatero es va comprometre ahir amb les Illes Balears. Just abans de ser investit, i mentre donava resposta a les reivindicacions del portaveu de Coalició Canària, el nou president del Govern espanyol assegurà que el pla de transports i infraestructures que elaborarà pròximament el seu gabinet també beneficiarà les Illes Balears.

Després d'un primer dia de debat d'investidura en el qual mancaren les referències a la CAIB, Zapatero agafà públicament el compromís de millorar les inversions per a les Illes, tal com preveia el programa electoral amb el qual va concórrer el PSOE als comicis generals del passat 14 de març.

Tal com recorda el diputat i secretari general del PSIB, Francesc Antich, «a partir d'ara s'haurà de negociar i concretar el contingut de l'esmentat pla». A l'espera d'aquesta feina de concreció, i si es té en compte els eixos programàtics dels socialistes, ja es poden albirar algunes de les actuacions que incidiran positivament en el dia a dia dels ciutadans illencs.

El mateix Antich donava pistes. «El pla de transports i infraestructures de l'executiu central ha de desenvolupar punts estratègics prevists al nostre Règim Especial». El líder del PSIB es refereix als descomptes, fins al 50 per cent, en les tarifes aèries dels vols interilles; a l'ampliació i millora de xarxa ferroviària; a l'impuls dels equipaments relacionats amb el turisme i, per suposat, a l'increment del finançament en matèria d'Educació i Sanitat.

Tot i així el paquet de mesures que posarà en marxa Zapatero també podrien incidir, en opinió d'Antich, en altres necessitats «urgents» que té l'arxipèlag balear, com ara una major promoció dels habitatges socials. Sigui com sigui els socialistes hauran de demostrar que les Illes compten amb la seva acció de govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris