nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

El batle suspèn la concessió de llicències a tota l'àrea de Majorica

La mesura urbanística fou adoptada ahir davant els comitès d'empresa


Posar fre als suposats afanys especulatius urbanístics de l'empresa Majoria, la qual tot apunta que tindria la intenció de vendre el solar d'uns 44.000 metres quadrats de superfície urbanitzable que comprèn l'extensa illeta on s'ubica la fàbrica de perles, és el principal objectiu d'un compromís urbanístic que ahir va assumir el batle de Manacor, Antoni Pastor, davant els tres comitès d'empresa de Majorica.

El batle Pastor es va comprometre així a suspendre per un període de quatre mesos la concessió de qualsevol tipus de llicència de parcel·lació dels terrenys en qüestió, com també d'edificació o demolició de l'àrea compresa entre els carrers de Via Majorica, Pedro Riche, Mossèn Joan Aguiló i carrer dels Creuers de Manacor.

Tots els comitès d'empresa, a excepció de la secció de joies, va donar el vistiplau a la mesura urbanística oferta des de l'Ajuntament de Manacor. El comitè de joies s'ha compromès a donar una resposta el proper dilluns. La mesura urbanística sense precedents aplicada pel batle Pastor fou també ahir traslladada als diferents portaveus dels grups municipals de l'oposició, ALM-UM, PSOE i PSM, així com al seu soci de govern, AIPC.

A més, sembla que la voluntat del primer edil amb l'aplicació d'aquesta moratòria urbanística al solar de Majoria, no és altra que la d'evitar l'especulació urbanística que es pot derivar de la venda del solar per part de la propietat. D'aquesta manera, es posen impediments a l'obtenció de llicències d'obra per part de qualsevol promotor que pugui participar en una eventual compravenda dels terrenys de Majoria. Un solar que a hores d'ara és urbanitzable i residencial. Així mateix, s'afavoreix la transparència en el procediment d'una possible venda dels terrenys.

Cal recordar que el PSOE de Manacor va proposar una mesura urbanística a través de la qual s'instava el govern municipal a engegar una modificació puntual de les normes subsidiàries amb l'objectiu concret de canviar l'ús de la parcel·la de Majorica. Els socialistes proposaven passar el solar de la fàbrica de perles de residencial a zona d'equipaments.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris