nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Creen una plataforma per demanar el canvi de traçat de la ronda nord

Hi han presentat més de 300 al·legacions i convoquen una concentració

Veïns de la barriada de Crist Rei Nou han creat la Plataforma Ronda Nord amb la intenció de reivindicar el canvi de traçat previst en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana d'Inca (PGOU). Els promotors, que no es volen donar a conèixer fins a presentar de manera pública l'agrupació la setmana vinent, deixen clar que estan a favor de la construcció de la ronda, «perquè serà en benefici d'Inca», però no del traçat.

En aquest sentit, ja han presentat més de 300 al·legacions a l'aprovació inicial del PGOU per demanar que el traçat s'allunyi més del nucli urbà. L'equip de govern ha anunciat que desestimarà aquestes protestes amb el vistiplau provisional al PGOU previst per al pròxim dia 30.

Els afectats consideren que l'opció prevista des del 1987 «ha quedat desfasada», perquè passaria massa a prop de la urbanització de Crist Rei Nou i de la futura piscina coberta, i que si s'executa provocarà molèsties, renous i perill per als veïns. A més, en les al·legacions s'hi exposa que el traçat no se separa prou dels dos instituts de secundària i, per tant, suposarà desavantatges i risc per als escolars.

Els promotors de la plataforma es reuniran la setmana vinent amb les comunitats educatives d'aquests centres i amb les associacions d'Inca per sol·licitar-los la seva adhesió a les reivindicacions. De la mateixa manera, convoquen una concentració per al dia 24 davant la piscina coberta.

De moment, ja tenen el suport del grup municipal del PSOE, que també ha presentat al·legacions en aquest sentit. En la propera Comissió d'Urbanisme el portaveu socialista, Xavier Ramis, proposarà una moció conjunta de tots els grups per demanar al Govern i al Consell que accelerin la construcció de la ronda nord, però que sigui d'acord amb un canvi de traçat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris