cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Alguns carrers del centre de Palma estaran tancats al trànsit 15 dies

S'estan fent reparacions a empedrats que es posaren amb el pla Mirall


Diversos carrers del centre històric de Palma romandran tallats al trànsit durant dues setmanes a causa d'unes obres de reparació de l'empedrat que fou col·locat amb fons del pla Mirall a la zona antiga de la ciutat i que ara es troba en mal estat en alguns llocs puntuals a causa d'alguns defectes de col·locació i d'una potser massa apressada reobertura al trànsit rodat de les vies que s'anaven acabant.

La tinenta de batlessa d'Infraestructures i Contractació, Catalina Terrassa, explicà ahir que el tram afectat per aquestes obres de reparació inclou diversos carrers entre la plaça de la Quartera i la del Mercadal que presentaven algunes peces del paviment aixecades, mal assentades o que fins i tot, en alguns casos, havien desaparegut.

Terrassa assegurà que aquests treballs, que començaren el passat dilluns, han estat assumits pel contractista que executà les obres d'embelliment que foren patrocinades pel pla Mirall. Així mateix, assegurà que han estat escollides aquestes dates en concret per aprofitar el període de vacances escolars que té lloc després de la Setmana Santa amb la finalitat de minimitzar-ne l'impacte sobre el trànsit rodat de la zona, que sol ser bastant intens a causa de l'existència de diversos col·legis a la zona afectada.

La responsable d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma volgué deixar clar que «les rutes alternatives que s'han fixat per als cotxes estan molt ben senyalitzades», i que en cap cas suposaran grans dificultats de desplaçament per als ciutadans que hagin de passar per les zones afectades.

Així, Terrassa especificà que els únics grans afectats per aquestes obres han estat els vehicles de gran tonatge, ja que els carrers que integren les vies alternatives són massa estrets perquè hi puguin passar sense dificultats.

No obstant això, la regidora digué que per aquest mateix motiu ha estat habilitada una zona de càrrega i descàrrega al carrer Gerreria amb l'objectiu de no paralitzar l'activitat comercial de la zona on s'estan executant aquestes obres.

El responsable de la coordinació dels treballs de reparació és el Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris (Riba), successor de l'extint Mirall Palma, i que de la mateixa manera que el seu predecessor està compost per personal de l'Ajuntament de Palma i el Govern balear.

Dins la categoria de vehicles afectats per les restriccions de trànsit al centre històric de la ciutat es troben també els autobusos de la línia 2 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT). Aquests busos cobreixen la línia del centre antic de Palma, però a causa dels talls de carrers s'ha hagut de suprimir de manera accidental el seu pas per la plaça de Cort.

En aquest sentit, Catalina Terrassa digué que la interferència és només puntual i que fins que s'acabin els treballs els vehicles de l'EMT faran un recorregut equivalent pel Parc de la Mar amb la intenció de no perjudicar-ne els usuaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris