cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Vidal retira les pistoles als policies per no haver fet pràctiques de tir

Els agents han reclamat en diverses ocasions poder fer els assaigs

J.M.SASTRE.Ses Salines
El batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), ha retirat les pistoles a la Policia Local de la localitat perquè els agents «no es troben en condicions de controlar les armes reglamentàries que tenen assignades, per no haver realitzat pràctiques de tir des de fa diversos anys», explica Vidal en el decret de Batlia del passat dia 7 d'abril.

En el text, el primer edil afegeix que «sense l'entrenament necessari, s'incrementa el risc per a la seva integritat física i la de terceres persones» i que «en cas d'una intervenció armada per part d'algun membre de la plantilla en la qual es produïssin lesions la responsabilitat subsidiària dels danys i la penal, correspon a aquest Ajuntament».

La retirada de les pistoles és la resposta del batle a un informe que li va remetre un policia local després d'haver realitzat «amb èxit» el curs de monitor de tir. Mitjançant l'escrit, l'esmentat agent posa a «disposició» del batle «els coneixements adquirits com a Monitor de Tir, per desenvolupar el motiu que ens ocupa» i informa l'Ajuntament que els policies «tenen la obligació de realitzar dos exercicis de tir anuals» i en cas de no fer-ho no poden portar pistoles. Segons ha pogut saber aquest diari, els policies han reclamat en diverses ocasions poder anar a fer aquestes pràctiques però un cop la resposta fou el silenci i ara la retirada de les pistoles.

De fet, els policies no volen dur l'arma si no han fet les pràctiques. El cap de la Policia Local, Sebastià Fernández, digué a Diari de Balears que la mesura empresa pel batle «és la idònia com a mesura cautelar».

A partir d'ara l'única mesura de defensa de la policia serà l'esprai. Per això, els agents han decidit no fer segons quins serveis «perillosos perquè ens sentim indefensos», explicà un agent. «Hem de dur pistola, tant de bo no l'haguem d'emprar però ens volem sentir segurs». La retirada de les pistoles és conseqüència de les males relacions entre el batle que a la vegada és delegat de Policia i els agents que han denunciat diferents irregularitats davant el sindicat d'UGT.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris