lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El santuari de Gràcia obrirà de nou les seves portes després de dos anys d'obres

Els perillosos esllavissaments dels penya-segats obligaren a emprendre la reforma

75450

El batle Tomàs i el rector visitaren ahir les obres del famós santuari de Gràcia.


La Mare de Déu de Gràcia tornarà diumenge al seu lloc natural en el puig de Cura, després de dos anys d'absència a causa de les obres de consolidació del penya-segat conegut amb el nom de roca Falconera, al peu de la qual s'ubica l'emblemàtic monestir de Llucmajor.

Diumenge a les nou del matí els feels de Llucmajor duran en romeria la imatge de la Puríssima des de l'església de Sant Miquel fins a Gràcia, en un acte que simbolitzarà el final de les obres i la reobertura del santuari.

El recinte ha restat tancat aquests darrers dos anys a causa del perill que suposaven els despreniments de roques del penya-segat. Segons explicaren ahir el rector de la parròquia, Jaume Puigserver i el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, aquesta situació era habitual al santuari, però després d'una tempesta començà a ser més freqüent i perillós.

Arran d'aquest problema es va decidir assegurar els penya-segats amb unes obres de consolidació que ambdós qualificaren de «molt difícils i complicades». Han consistit a provocar el despreniment de les roques que estaven a punt de caure i a instal·lar una pantalla de xarxa metàl·lica que cobreix tota la roca Falconera. Tomàs es va congratular en definitiva de la «celeritat» amb la qual s'han executat les tasques, ja que per la «seva complexitat es podrien haver endarrerit molt més temps».

En aquest sentit, explicà que la xarxa metàl·lica s'hagué de col·locar amb una grua dotada d'un braç de 100 metres d'altura i amb la participació d'operaris especialistes en alpinisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris