algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Maxine Thomas: «El 80% de dones drogoaddictes són maltractades als Estats Units»

L'experta diu que han de recuperar l'autoestima per superar-ho

La supervisora dels programes de dones dels Estats Units, Maxine Thomas, assegurà que al seu país el 80 per cent de les dones addictes a les drogues són maltractades i víctimes d'assetjament sexual o violacions.

Segons explicà aquesta experta durant la seva intervenció al Congrés Mundial de Comunitats Terapèutiques que se celebra fins dissabte a Palma, la substància que majoritàriament provoca aquests abusos sobre les dones és l'alcohol. Thomas sentencià que «l'abús de substàncies no provoca els maltractaments, però hi ha proves que mostren que a la majoria de casos hi ha abús de les drogues tant per part de l'agressor com de la víctima».

Precisament la combinació d'aquests factors fa que Thomas i el Village Centre de Brooking on desenvolupa la seva tasca proposin una teràpia conjunta per abordar aquests dos elements de manera diferenciada. Segons l'entesa nord-americana, si els agressors no reben tractament per ambdues pertorbacions és possible que recaiguin bé en els maltractaments o en el consum de drogues.

Pel que fa a les víctimes, Thomas destacà que la tasca principal amb aquestes dones és ajudarles a recuperar la seva autoestima. «Moltes d'aquestes víctimes haurien de medicar-se amb antidepressius, però la seva situació de vulnerabilitat les du a recaure en les drogues», sentencià Thomas. El fet de potenciar la seva propia autoestima i fer-les sentir segures provoca, segons aquesta experta, «que puguin recuperar la confiança en altres relacions».

Thomas també especificà que el gran problema en aquesta situació és que «els maltractadors fan mal a les víctimes i les víctimes es fan mal a elles mateixes». Un punt essencial per a l'èxit d'aquestes teràpies és que les parelles no participin del mateix tractament i els recomanen que una vegada finalitzen el tractament estiguin almenys un any sense veure la seva parella per tal d'assegurar-se que la teràpia s'ha seguit correctament.

Altre dels aspectes que s'han de tenir en compte és si els infants que pugui tenir la parella no hagin patit maltractaments. Thomas explicà que si no hi ha canvis visibles en els maltractadors o hi ha algun risc de noves agressions, les dones no se senten segures i recauen a les drogues.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris