cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Caruana: «L'economia estatal creix tot i els costos laborals i la inflació»

El Governador del Banc d'Espanya pronosticà un marc de recuperació

El Governador del Banc d'Espanya, Jaime Caruana, afirmà ahir que «l'economia espanyola creix, tot i que els costos laborals i la inflació són molt superiors a la resta de països de la Unió Europea». En aquest sentit, Caruana explicà la caiguda a l'ocupació industrial de l'Estat com «l'ajust necessari per recuperar la competitivitat a l'entorn internacional».

Convidat per l'Associació Espanyola de Directius d'Empresa, el màxim responsable del «banc de bancs» pronuncià ahir una conferència a l'Hotel Ritz de Madrid sobre els reptes de la competititivitat a l'economia espanyola, que va ser seguida des de des diferents ciutats de l'Estat a través de videoconferència. A Palma, l'acte va tenir lloc a la seu de la Fundació La Caixa i va ser organitzat per l'Associació Balear de Directius (ABD).

Jaime Caruana destacà la «notable solidesa» de l'economia en el conjunt de l'Estat, la qual «se situa en un escenari de recuperació, tot i que de ritme més feble a la zona euro». El Governador del Banc d'Espanya alertà dels perills d'un model expansiu basat en el consum i la construcció, «ja que si es perllonga en el temps pot generar tensions inflacionistes». Per aquest motiu recomanà «enfortir la posició de les empreses espanyoles a l'exterior». Caruana assenyalà que «un major grau d'inversió tecnològica en el sector serveis i turístic millorarà la seva competitivitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris