cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Majorica adverteix que la salvació passa per acomiadar 236 empleats

Pessimisme entre els sindicats i els comitès en reprendre les negociacions


Pessimisme generalitzat. Aquest era l'ambient que es respirava ahir entre els sindicats i els comitès d'empresa després de la reunió mantinguda amb els representants de Majorica a Palma. La trobada suposava reprendre les negociacions sobre el pla de viabilitat i l'expedient de regulació d'ocupació.

El missatge clar i alhora contundent ofert ahir per la direcció de Majorica als representants dels treballadors i als sindicats era que la salvació de la societat implica, de manera ineludible, la retallada dràstica de personal. Amb aquest advertiment poc esperançador, tot apunta que l'empresa es mantindrà ferma en la seva voluntat d'acomiadar els 236 treballadors de tots els centres de feina i desfer-se de la producció de joieria.

Segons les manifestacions dels sindicats CCOO i UGT, el director de recursos humans, Antonio Barrionuevo; el director de comptes, Pablo Ribas; i l'advocat, Alfonso Suárez, es limitaren a transmetre el seu propi diagnòstic de l'estat de comptes de la firma. «Ens han volgut convèncer que la situació financera de Majorica és molt seriosa, i si no s'executa una reducció important de personal, l'empresa es declararà en fallida», explicà Guillem Vadell, d'UGT.

La cúpula directiva argumenta que el 56% correspon només a despeses de personal i aquest és el motiu pel qual «no té marge de maniobra per a altres qüestions», declarà Ginés Díez, sindicalista de CCOO. Tant una central com l'altra rebutjaren el fet que l'empresa basi el seu pla de viabilitat només en la reducció dràstica de personal i que no tengui intenció d'injectar un mínim de capital per garantir el futur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris