algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Diversos tècnics avalen la ràpida obertura de la línia de tren a Sineu

La consideren compatible amb les obres en els talusos del tram

L'Associació d'Usuaris del Tren, Amics del Ferrocarril, la Plataforma en defensa del Tren i el grup ecologista GOB varen exigir ahir a la Conselleria d'Obres Públiques i al Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) la immediata obertura del servei de tren Inca-Sineu. Les entitats varen presentar dos informes tècnics elaborats per dos enginyers i un geòleg que rebaixen la magnitud de les obres a efectuar a la línia i defensen la possibilitat d'executar-les mentre es manté el servei.

Les associacions -representades ahir per Miquel Àngel March, Guillem Ramis i Guillem Capó- varen criticar la «visió alarmista» de la consellera Mabel Cabrer, a qui varen retreure que actuàs amb motivacions polítiques, i no tècniques, per suspendre el servei entre Inca i Manacor durant sis mesos després de l'accident del 13-M.

Els informes reconeixen la mala execució de les obres efectuades pel Pacte però consideren que els problemes es podrien solucionar amb més celeritat del que preveu el Govern. Els tècnics proposen, amb el servei obert, modificar talusos, construir cunetes de guarda i col·locar enreixats que evitin despreniments.

El portaveu del GOB, Miquel Àngel March, acusà Cabrer de crear alarmisme per «justificar» les inversions en carreteres. El geòleg Damià Perelló apuntà que el tren, circulant lentament pels trams conflictius, seria més ràpid que l'autobús i recordà que hi ha carreteres obertes amb risc d'esllavissades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris