nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Futur Alcúdia analitza nous fenòmens turístics com el «tot inclòs» i «baix cost»

Cent cinquanta persones del sector turístic participaren ahir en el fòrum de debat

102494

En el transcurs del fòrum també se donaren els distintius ecoturístics.


La reflexió i el diàleg entre els diferents sectors implicats en el món turístic va ser ahir la nota comuna de la jornada de debat Futur Alcúdia, convocat per primera vegada al principi de la temporada alta i després d'un any d'absència. En aquest sentit, convé recordar que la darrera jornada de Futur Alcúdia el novembre del 2002 es va veure marcada per la decisió del sector hoteler. Aquest, amb la seva absència en el fòrum de debat organitzat per l'Ajuntament, plantava cara al Govern balear liderat llavors pel socialista Francesc Antich arran de la imposició de l'ecotaxa.

Ahir assistiren a les ponències els portaveus de les diverses associacions hoteleres de Mallorca, touroperadors, empresaris, restauradors, polítics i nombrosos representants del món de l'ensenyament. Tots posaren damunt la taula de debat, sota la batuta del vicepresident de l'Associació de Cadenes Hoteleres, Antoni Munar en el paper de moderador, els grans temes que afecten un sector amb una demanda sempre en fase.

Així, l'auge de fórmules com el «tot inclòs» o la implantació de companyies aèries de baix cost centraren bona part de la jornada, que mirava de reconciliar les companyies de low cost amb els touroperadors i els all inclusive amb el sector de la restauració. La reforma de l'ensenyament universitari de turisme, o la reconciliació entre turisme i urbanisme foren altres temes debatuts.

Qui inaugurà la jornada quan passaven pocs minuts de les 9.30 hores va ser el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer (UM). «El fet d'asseure'ns en una mateixa taula com a mínim ens permetrà el guany de saber allò que pensam els uns dels altres», va declarar el primer edil.

En la mateixa línia dialogant el conseller de Turisme del Govern balear, Joan Flaquer, tancava passades les tres de l'horabaixa Futur Alcúdia. «És el moment de reflexionar entre tots per trobar instruments més eficaços i efectius, perquè l'èxit d'aquestes jornades no quedi en la reflexió sinó que serveixi per posar fil a l'agulla», afirmà el conseller.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris