nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

El servei de neteja de Son Dureta farà vaga indefinida el mes de maig

La gerència de l'hospital acollí amb sorpresa la convocatòria

C.R./S.C.Palma.
El personal de la neteja de Son Dureta acordà ahir en assemblea i per unanimitat convocar una vaga indefinida a partir del pròxim dia 17 de maig. Els treballadors demanen a l'empresa concessionària d'aquest servei, Lireba, SL que es reprenguin les negociacions «serioses» del conveni col·lectiu i que es compleixin els acords del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB) assolits el mes de novembre passat pel que fa a les presències mínimes als edificis de l'hospital.

El secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, assegurà que la «gent està molt cansada d'aquesta situació» que segons el representant sindical «ja s'allarga massa temps i han interpretat la nostra prudència com a covardia, i nosaltres no ho som gens, de covards». Pelarda destacà que «la gota que va fer vessar el tassó» es va produir fa 20 dies quan l'empresa va establir que 37 persones cobrissin la feina de 40, fet que significa un increment de la càrrega del 8 per cent.

Des de la gerència de Son Dureta han rebut amb sorpresa la convocatòria de vaga, tot i que la subdirectora de Gestió i directora de Gestió en funcions Emma Terez, assegurà que encara no en tenen cap notificació oficial. Terez destacà que tot i que es tracta d'un problema entre Lireba i el seu personal «afecta els pacients de Son Dureta i l'hospital, per això estam disposats a qualsevol negociació per tal d'evitar la vaga».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris