cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

EU reivindica la República com «la millor experiència democràtica»

Commemoren el 14 d'abril recordant els afusellats per Franco

El 14 d'abril del 1931 roman en la memòria col·lectiva dels espanyols, i de manera particular en la dels «fills ideològics» d'aquells que al cap de cinc anys començaren a lluitar perquè no triomfàs el cop d'Estat dels militars rebels.

Han passat 73 anys des de la proclamació de la II República, però Esquerra Unida continua reivindicant aquest sistema de configuració de l'Estat. «La millor experiència de la democràcia a Espanya encara continua vigent, i per això esperam que la III República s'instauri com més aviat millor», comentava ahir el coordinador d'EU a les Balears, Miquel Rosselló, davant el lloc on va ser afusellat l'exbatle de Palma Emili Darder.

Allà, al perímetre extern de l'actual cementeri municipal, tres banderes grogues, vermelles i morades servien per vestir la memòria de les víctimes del franquisme. «Aquells que contribuïren a consolidar els valors democràtics de la nostra societat», afirmaren els dirigents esquerrans presents a l'acte.

A l'ofrena floral hi participaren, a més de Miquel Rosselló, els regidors d'EU-EV a Cort, Marisol Fernández i Eberhard Grosske; la consellera del CIM Marilena Rosselló; l'exsenador Manolo Cámara; i altres membres de la direcció del partit a les Balears, com ara Josep Carbonero o Manel Carmona. EU també participà en altres actes similars a Manacor, Felanitx, Pollença o Santa Maria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris