cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Demanen a Cabrer que justifiqui la pujada de les tarifes interilles

Quetglas vol que la consellera comparegui davant el Parlament

El PSIB-PSOE ha sol·licitat la compareixença parlamentària de la consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Mabel Cabrer, perquè justifiqui el recent increment de les tarifes aèries corresponents als vols interilles. El portaveu adjunt del grup socialista, Francesc Quetglas, demanà ahir una reunió urgent de la Comissió d'Ordenació Territorial de la cambra autonòmica amb l'objectiu que Cabrer pugui informar sobre les negociacions, les condicions establertes i l'aplicació de la declaració d'obligació de servei públic dels esmentats vols.

Els preus dels bitllets han pujat de manera sorpresiva més de tres euros, situant-se en 51,39 euros per trajecte per als passatgers residents. Si es compra un bitllet d'anada i tornada Palma-Maó o Palma-Eivissa, arriba a costar 102,78 euros. Però si parlam d'un trajecte Maó-Eivissa o Eivissa-Maó, el preu puja a més del doble.

S'ha de recordar que la declaració del transport aeri com a servei públic va establir una tarifa màxima de 48 euros per viatge. Quetglas adverteix que l'increment que ha decidit la companyia aèria Air Nostrum pot incórrer en la il·legalitat.

El compromís electoral dels socialistes passa per aplicar un descompte del 50 per cent als vols entre cadascuna de les Illes Balears. Així ho han ratificat darrerament tant el secretari general del PSIB, Francesc Antich, com el mateix Quetglas. Aquesta reducció es podria fer efectiva el gener del 2005. Pel que fa als aeroports de Balears, des de les files socialistes s'opta per un sistema de cogestió entre el Govern central, l'Executiu autonòmic i els consells insulars.

En aquest sentit, es donaria compliment a una de les principals reivindicacions d'institucions, forces polítiques i sindicats de l'Arxipèlag i, de passada, s'acabaria amb l'anacronisme que suposa una gestió íntegra per part de l'Estat, sistema que només continua vigent en dos països de la Unió Europea: Espanya i Grècia. La promesa del PSOE en relació a aquesta qüestió assenyala que la cogestió podria ser una realitat en un termini màxim de dos anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris