cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Pime-Mallorca demana a Matas que faci respectar el pacte del comerç

El president es compromet amb Horrach a potenciar el turisme nàutic

El president de l'Associació de Petita i Mitjana Empresa (Pime) de Mallorca, Francesc Horrach, va demanar ahir al president del Govern balear, Jaume Matas, que faci respectar el pacte del comerç, acordat entre les associacions empresarials i els sindicats amb l'Executiu, en el qual es fixa el calendari d'obertura dels comerços durant els diumenges i festius.

La mesa del Comerç va acordar un calendari de 12 festius, dels quals només n'obririen cinc (4 de gener, 8 d'abril, 6, 19 i 27 de desembre). Tot i això, la patronal de les grans superfícies (Anged) va amenaçar de complir escrupolosament l'acord i obrir la resta de festius (15 de febrer, 20 de juny, 18 de juliol, 15 d'agost, 19 de setembre, 12 d'octubre i 7 de novembre).

Després de ser rebut per Matas, el responsable de Pime es mostrà confiat que l'Executiu evitarà que es trenqui l'acord assolit pel sector. Horrach demanà a l'Ajuntament de Palma que vagi amb compte a l'hora de decidir el tancament al trànsit de determinats carrers del centre, perquè el petit comerç és el «motor» que dóna vida a la ciutat. El dirigent empresarial també va instar el Govern central a actuar sobre el transport aeri per incrementar els descomptes i abaratir el cost dels productes balears que surten a l'exterior.

La reunió del president de la patronal de la petita i mitjana empresa amb Matas també va servir per concretar ajuts que augmentin l'activitat del sector nàutic, després que Palma perdés l'oportunitat de convertir-se en seu de la propera edició de la Copa Amèrica. Horrach va recordar que les Balears són una de les destinacions més especialitzades en aquest tipus de turisme. El responsable de Pime es mostrà satisfet pels índexs d'ocupació turística assolits aquesta Setmana Santa, que han superat les previsions fetes després de l'11-M.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris