nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Es Pla acomiada la Setmana Santa amb els tradicionals pancaritats a les seves ermites

Algaidins, petrers i montuïrers pujaren als oratoris

C.V./J.M.S./A.B. Manacor.
Centenars de veïns d'Algaida, Montuïri, Petra, Sant Joan i Vilafranca aprofitaren ahir el dia assolellat per celebrar els tradicionals pancaritats i pujar als seus santuaris per compartir un dia en família i assaborir les darreres panades i rubiols. Els algaidins anaren en romeria fins al santuari de Castellix, els montuïrers fins a l'ermita del puig de Sant Miquel, mentre que petrers, vilafranquers i santjoaners seguiren la tradició d'ascendir fins al santuari de Bonany. Un cop arribaren als santuaris i ermites, els marxaires adoraren la imatge sagrada de la Verge, oïren missa i després berenaren de pa a taleca. La romeria va concloure amb balls de bot, jocs infantils o tertúlies entre amics.

Els veïns d'Algaida caminaren en romeria fins al santuari de Castellitx i un cop allà dalt, assistiren tots junts a una missa oficiada pel rector Joan Rosselló. Mentre, a l'exterior de l'oratori els pelegrins s'entretingueren organitzant tot tipus de jocs populars. Els quintos muntaren un punt de venda de coca i refrescs per tal de recaptar fons per organitzar les seves activitats d'enguany.

Per la seva banda, l'Ajuntament també va organitzar una paredeta amb les edicions dels premis de Castellitx 2004, que es lliuraren la passada setmana. Cap a les 13.00 hores del migdia i deprés de la missa, la Sala va convidar a beure vi a tots els marxaires que havien pujat a Castellitx. Una ballada popular damunt s'era amb el grup Herbes Dolces i una festa organitzada pels quintos arrodoniren la festa.

Al puig de Sant Miquel de Montuïri, la banda de música féu sonar peces de ball de pagès que convidaren desenes de persones a ballar al ritme de jotes, copeos i fandangos. Grans i petits s'uniren a la ballada popular. Encara que les panades foren l'àpat més repetit, no faltaren les paelles o les carmanyoles amb menjar casolà. Les paradetes amb refrescs serviren per a l'avituallament dels pelegrins.

Petrers, santjoaners i vilafranquers pujaren, cada un pel seu camí, fins al santuari de Bonany i allà dalt assistiren a la tradicional missa de pancaritats. Després s'organitzaren jocs pels més petits.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris