cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

El CIM no modificarà la reconversió de l'Arenal malgrat les 1.830 al·legacions

Vicens diu que la ubicació per a places urbanístiques prop de Bellavista «està fundada»

69292

Els terrenys on es traslladaran les places turístiques són molt pròxims a Bellavista i Cala Blava.

El Consell Insular ha rebut 1.830 al·legacions en contra del pla de reconversió de l'Arenal que preveu el trasllat de les places turístiques a uns terrenys pròxims a les urbanitzacions de Bellavista i Cala Blava. El Consell no preveu, en principi, modificar el pla de reconversió que inclou el PTM.

Així, el projecte planteja la desaparició de 2.618 places turístiques al nucli costaner i la creació de 5.237 places noves en terra de creixement en les proximitats de Bellavista i Cala Blava. En contra del nou emplaçament de les places turístiques, els veïns de la zona presentaren 1.830 al·legacions. De fet, de les 2.400 que es s'han presentat en total al Pla Territorial de Mallorca, la major part feien referència al projecte de la zona turística de Llucmajor.

Bartomeu Vicens, conseller de Territori de l'organisme insular, ha indicat a aquest diari que s'estudiaran les al·legacions, encara que «en principi no semblava malament la nova ubicació a Cala Blava». La reconversió de l'Arenal significa passar l'aprofitament a un altre lloc i algú ha de sacrificar-se. L'esperit de la reconversió és modernitzar una zona i passar l'aprofitament a una altra».

Vicens argumenta que, pel Consell de Mallorca, els terrenys pròxims a Bellavista i a Cala Blava, concretament els que es troben entre les carreteres del cap Enderrocat i la que prossegueix cap a les urbanitzacions de Las Palmeras o Maioris Décima, «és una zona bona i l'Ajuntament també hi està d'acord».

«Tot és possible», matisà el conseller de Territori, «però entenem que la nova ubicació de les places turístiques està fundada». «És important que el municipi hi estigui d'acord i en aquest cas l'Ajuntament de Llucmajor hi estava», afegeix.

No obstant això, Bartomeu Vicens va voler precisar que s'aplicaran paràmetres d'urbanització constructius amb l'objectiu d'evitar l'impacte paisatgístic. De moment, encara no hi ha dates per a l'inici de l'esponjament de l'Arenal de Llucmajor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris