algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

«Si el tren fa tard no t'expliquen per què»

Martí Sastre és un partidari convençut d'anar amb transport ferroviari i l'utilitza sempre que pot


A Mallorca s'ha generat un debat social al voltant del tema del transport ferroviari. Per això Diari de Balears ha volgut saber l'opinió d'alguns usuaris del tren respecte de qüestions com el soterrament de les vies a Palma, el preu dels bitllets, la freqüencia de les línies, les connexions tren-autobús i altres temes relacionats.

Martí Sastre Rovira opina que «a nivell de freqüència el servei em sembla bé. Però en el meu cas, que sempre l'agaf per anar a Pòrtol, trob que hi ha descoordinació entre tren i bus, perquè a vegades quan el tren arriba el bus ja ha partit i a l'inrevés. Quant al preu, una mica car. I si arriba amb retard mai no te n'expliquen el motiu i crec que com a usuari tenc el dret de ser-ne informat. I això de soterrar les vies a Ciutat, em sembla una mesura massa bèstia. Què fàrem, mentre duren les obres?

Segons Annia Sita, «com que jo som pensionista no em puc queixar del preu del bitllet. Jo no agaf el tren molt sovint, però sempre que hi vull anar com a màxim he d'esperar una hora. Per tant, pens que la freqüència és bona. I si soterrassin les vies a l'altura de Palma crec que encara seria més ràpid i això em sembla bé; seria com el metro de Barcelonan o el de Madrid. Ara bé, sí que tenc queixes pel que fa als retards. Quan la línia de Manacor funciona el tren sempre fa tard, un quart o mitja hora».

Magdalena Metodieva viu a sa Cabana i està una «mica molesta» perquè creu que «hi hauria d'haver més autobusos que connectassin amb la línia del tren. I a certes hores del dia, mitjan dematí i mitjan horabaixa, hi hauria d'haver més freqüències». Així mateix argumentà que «el tren és la manera més ràpida d'anar per una ciutat, molt més que el cotxe. Per aquest motiu pens que en lloc de parlar del soterrament s'hauria de plantejar si és convenient allargar la línia actual per dins Palma mateix».

Maribel Murci estudia a la Universitat Oberta a les persones grans de Palma i no empra el tren de manera habitual. Així i tot, de vegades l'usa i «defensa que el principal és que l'estació sigui a prop dels autobusos, perquè així es poden desplaçar amb facilitat. I en aquest sentit, en el cas de Palma no en tenc queixa. Els preus em semblen correctes, perquè tenc el descompte de pensionista».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris