nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

La reducció de taxes pot minvar les inversions als ports de les Balears

La mesura s'aplicarà el juny i les empreses s'estalviaran 1 milió d'euros

La reducció de les taxes en el trànsit de mercaderies i de passatgers entre les Illes podria minvar considerablement la capacitat inversora de l'Estat als ports de les Balears, al voltant d'un terç dels 40 milions d'euros necessaris cada any. La mesura contempla un 100% de descompte i suposarà a partir de juny un estalvi de prop d'1,5 milions d'euros anuals per a les empreses de la Comunitat.

Tot depèn, emperò, de l'ordre del Ministeri de Foment, que contempla les bonificacions i que s'ha vist endarrerida a causa dels resultats electorals del març passat. Tot i això, el president de l'Autoritat Portuària de les Balears, Joan Verger, confia que «abans de l'estiu es pugui començar a aplicar el descompte a les taxes en el trànsit marítim de mercaderies entre les Illes».

El pla d'inversions 2003-2007 als ports de les Balears preveu obres per valor de 206 milions d'euros. L'entrada en vigor de la nova Llei de ports de l'Estat suposarà la reducció d'una tercera part dels ingressos per serveis porturaris -actualment, de 26 milions d'euros- que podrien veure's compensats per les partides previstes als Fons de Cohesió de la Unió Europea.

En aquest sentit, Verger reconogué que «la nostra capacitat inversora minvarà amb l'aplicació de les bonificacions», tot i que allò que més preocupa el president de l'Autoritat Portuària de les Baleares «és que els Fons de Conhesió de la UE finalitzen el 2007, i d'ells en depenen un 30% de les obres previstes als nostres ports».

Entre les actuacions previstes, destaquen al port de Palma les ampliacions de l'esplanada sud del moll de la Riba (molls comercials), amb un pressupost de 19,5 milions d'euros, i de l'esplanada del moll de Paraires (moll de Ponent Nord), valorada en 14,5 milions d'euros.

Totes aquestes inversions per a la millora de les instal·lacions portuàries poden veure's reduïdes una tercera part si, tal com anuncia Joan Verger, no es compensa l'aplicació de les reduccions de les tarifes en el trànsit de mercaderies entre Illes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris