algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El PSM reclama al CIM que limiti la urbanització del Pas de Vallgornera

Segons els nacionalistes, s'ha de reduir l'enorme àrea urbanitzable


Reduir l'espai urbanitzable, a la primera línia de costa entre Cala Pi i s'Estalella al municipi de Llucmajor, previst en el Pla Territorial de Mallorca és l'objectiu principal del grup del PSM. Aquesta formació proposa ara que el Consell de Mallorca limiti la urbanització del Pas de Vallgornera. Si bé el PTM en redueix la densitat, tot augmentant la parcel·la mínima de 200 a 800 metres quadrats, «deixa la mateixa taca susceptible d'urbanitzar i aquest fet és el que ens preocupa de ver», explicà el portaveu del PSM al CIM, Antoni Alorda.

Alorda defensà que una de les finalitats principals que la normativa territorial s'hauria de marcar és, en efecte, la d'evitar la urbanització d'àrees litorals encara sense edificacions, cosa que segons el seu parer no es fa.

En el cas de Vallgornera, el PSM argumenta que es tracta d'un sector amb més de 300.000 metres quadrats de sòl vacant, una superfície que pot significar devers un 90% dels solars de la urbanització. Així, d'acord amb la documentació del PTM, hi ha solars no urbanitzats per a una capacitat de població superior a 4.000 habitants. Un desplegament «excessiu i innecessari» a Llucmajor, segons els nacionalistes.

El PSM valora que l'aprovació del Pla prevegi una baixada de densitat en aquest sector, però troba que la mesura «no basta» perquè s'ha de reduir l'àrea urbanitzable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris