cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

L'Ajuntament recupera la creació d'un passeig fins a l'estació de tren

L'equip de govern demana a SFM finançament per a l'antic projecte

L'Ajuntament de Muro ha recuperat un antic projecte per habilitar un passeig per a vianants i un carril per a bicicletes que connectin la localitat amb l'estació de ferrocarril. Ara el tinent de batle de l'Ajuntament de Muro, Onofre Plomer (PP), ha iniciat una sèrie de converses amb els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), empresa pública adscrita a la Conselleria d'Obres Públiques, a fi de cercar finançament per al pla.

D'aquesta manera, Serveis Ferroviaris de Mallorca ja ha avançat que estudiarà el finançament d'aquest projecte una vegada que l'Ajuntament li hagi presentat de manera específica quin serà el seu traçat. En qualsevol cas, podria passar molt a prop de la carretera.

Durant la legislatura anterior, l'equip de batlia integrat per CDM i PP ja presentà aquesta iniciativa al Pacte de Progrés. De fet, el PSM de Muro sol·licità llavors al Consistori a través d'una moció que els partits governants es dirigissin a la Conselleria d'Obres Públiques de l'Executiu per establir un conveni de col·laboració que possibilitàs la construcció del passeig per a vianants.

Si bé en aquell moment el Govern es va comprometre a habilitar aquest espai, la proposta no anà endavant perquè l'Ajuntament i la Conselleria no s'arribaren a posar d'acord en relació amb el traçat que havia de tenir el passeig.

En aquest sentit, el tinent de batle de Muro explicà que «el Pacte de Progrés es va comprometre a dur a terme aquest projecte, però el traçat que proposaven no ens agradava perquè quedava massa allunyat de la carretera actual i els veïns no l'haurien fet servir per acostar-se a les instal·lacions del tren. A més d'això, els costs de manteniment resultaven molt elevats».

La construcció d'aquest passeig per a vianants millorarà de manera considerable la comunicació de l'estació de ferrocarril, que es troba molt allunyada del poble.

SFM i l'Ajuntament treballen de manera conjunta per fer més atractiva l'oferta d'explotació del servei de bar o restaurant de l'estació esmentada.

El darrer concurs ha quedat desert, ja que a l'adjudicatari nou li exigeixen la realització d'una important inversió econòmica en mobiliari i en maquinària abans d'obrir les dependències rehabilitades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris