cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Quasi un miler de campistes passen les seves vacacions de Pasqua a Lluc

Els visitants destaquen com a positius el control i la neteja a la zona

Gairebé un miler de persones, sobretot joves i famílies, passen aquests dies de vacacions de Setmana Santa a les dues zones d'acampada que la Conselleria de Medi Ambient del Govern té habilitades per a tal ús a Escorca. Fins ahir migdia, devers 800 visitants ja s'havien repartit en unes 200 tendes de campanya distribuïdes entre la zona de Lluc i la des Pixarells.

A diferència d'anys anteriors, els campistes consultats per Diari de Balears destacaren de manera positiva que s'hagin incrementat la neteja i el control de l'àrea d'acampada de Lluc. I és que aquesta és la primera vegada que per Setmana Santa la Conselleria s'encarrega de la gestió d'aquest espai amb la introducció d'alguns canvis que han millorat l'estada dels usuaris, tot evitant les aglomeracions i la brutor ocasionades altres anys.

Un grup d'excursionistes de Manacor explicava ahir aquestes millores. «No és el primer pic que venim a acampar a Lluc i ara hi ha un major control i més neteja; veim que ara tot està més regulat: s'han destinat uns espais per fer foc i aquella gent que acampa sense permís de la Conselleria és convidada tot pels agents a sol·licitar el permís necessari; tot ajuda a la bona convivència entre tots els qui hem vingut aquí», comentaven.

L'àrea de Medi Ambient ha incrementat durant les festes de Setmana Santa el personal destinat a Escorca. Així, dues brigades de l'Ibanat i dos agents mediambientals tenen assignada la comesa d'acompanyar els visitants a les zones d'acampada de Lluc i des Pixarells, a més de dur a terme tasques de neteja, vigilància i informació perquè els usuaris coneguin de manera adequada les normes establertes.

A més de la Policia Local del municipi d'Escorca, una patrulla de la Guàrdia Civil s'encarrega de vigilar de nit aquesta zona per evitar-hi els desperfectes provocats en ocasions anteriors. A partir d'ara i de manera continuada es poden tramitar les sol·licituds per acampar al centre d'informació de ca s'Amitger a Lluc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris