cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Manel Perelló: «Les mesures de Francesc Fiol seran molt més suaus que les que anuncià de manera inicial»

Presideix l'Associació de Directors d'Institut de Mallorca i reclama diàleg a l'administració educativa

"Què és l'Associació de Directors?
"Ha nascut després de moltes reunions durant gairebé quatre anys. Ens trobàvem amb una marca de formació inicial per a les persones que accedien al càrrec. Iniciatives així ja estaven en funcionament en totes les comunitats autònomes. Ens semblava fantàstic poder compartir informació sobre qüestions molt concretes: reglament de règim intern, mesures d'intervenció educativa, rendiment acadèmic. Vàrem assistir a diverses reunions estatals. Ens semblà que aquestes associacions eren molt serioses i decidírem sumar-nos-hi.

"Quan us constituíreu oficialment?
"El mes de gener de 2004. Preparàrem els estatuts amb l'ajuda dels directors de Menorca, que ja havien constituït l'associació.

"Quants directors s'hi han sumat?
"Trenta-dos, en el moment de la constitució. Ara se n'hi han afegit cinc o sis més. Serem trenta-set o trenta-vuit de quaranta-dos centres que hi ha a Mallorca.

"Quin és l'objectiu bàsic de l'Associació?
"Intercanviar informació en benefici de l'ensenyament públic. Volem ser un fòrum de feina, una xarxa per dotar l'ensenyament públic d'una cohesió que ara no té. També volem donar suport als directors davant determinades circumstàncies.

"Heu tingut cap contacte amb l'Administració autonòmica?
"En tant que associació, no. Vàrem fer arribar al conseller les conclusions d'una trobada estatal a Sevilla. Poc després, demanàrem que ens rebés i li avançàrem que la nostra intenció era col·laborar amb l'Administració, com remarquen els nostres estatuts. Ara hi ha hagut una època electoral i per ventura ha existit una certa prevenció. Ara, fa poc, s'ha produït un contacte telefònic i ens han assegurat que ens rebran després de Pasqua.

"Què li plantejareu a Francesc Fiol?
"Volem ser interlocutors de la Conselleria. Creim que hi guanyaria molt si ens reconegués com a interlocutors perquè som representatius. Som professionals de l'ensenyament i coneixem bé aquest món. En temps com aquest, de desenvolupament legislatiu, els podríem ajudar molt. No posam en dubte que qui legisla són ells. No volem tenir posicionaments polítics. Pretenem valorar, des d'una òptica professional, les normatives que ens vulguin fer arribar.

"En relació al paquet de mesures lingüisticoeducatives de Fiol, us posicionàreu d'una manera bastant clara.
"És cert. Recordàrem quines atribucions tenia, segons la llei, el consell escolar. En casos com aquest, sí que prendrem un posicionament públic. El conseller no va dir que anàssim equivocats. Si el conseller, abans d'anunciar públicament els projectes, ens hagués consultat, la nostra reacció hauria estat una altra. Ens consta que ara, després de diverses reunions, les mesures de Fiol són molt més suaus que les que havia plantejat inicialment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris