lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Educació redueix de vuit a tres les zones per triar plaça escolar a Palma

La setmana que ve serà aprovat el decret d'admissió d'alumes per al curs 2004-05

El pròxim 16 d'abril és previst que el Consell de Govern aprovi el nou decret d'admissió d'alumnes als centres docents sostinguts amb fons públics que ha elaborat la Conselleria d'Educació. El text recull una novetat important, ja que redueix les zones escolars de Palma de vuit a tres per a primària, mentre que per a secundària el nombre es manté en tres.

El director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, declarà que la intenció d'aquesta nova planificació per zones és «garantir tant com sigui possible la llibertat d'elecció de centre». «Les àrees respecten "afegí" una oferta equitativa en relació amb la població escolar i equilibrada entre centres públics i concertats».

El vèrtex de les fronteres s'ha situat a la plaça d'Espanya. Així la zona A, que correspondria a l'anomenada àrea de col·legis, queda emmarcada d'una banda per la línia que formen, des de plaça d'Espanya, la Porta Pintada, Sant Miquel, la plaça Major, la plaça Weyler, el carrer de la Unió i el Born fins a la mar. I, d'altra banda, la delimiten l'avinguda de Joan March, Comte de Sallent, General Riera, Lluís Vives i el camí de Jesús fins al final del terme municipal.

L'espai B o central quedaria definit entre aquesta darrera línia i la que es traça des de la plaça d'Espanya, Eusebi Estada, la via del tren fins a l'autopista i aquesta fins al final del municipi. Per acabar la zona C, o Llevant, queda emmarcada per aquesta darrera frontera i per la primera que s'ha descrit.

El termini de sol·licitud per a infants de tres anys que accediran al sistema escolar durant el curs 2004-05 s'obrirà a mitjan maig, cap a dia 13 o 14. El termini per a les adscripcions dels alumnes que han de passar de primària a secundària s'obrirà el 22 d'abril.

Però aquesta no serà l'única novetat. Segons el decret elaborat pel PP, les famílies que acreditin una antiguitat mínima de dos anys en la direcció del domicili familiar o laboral que figuri al certificat d'empadronament aconseguiran una major puntuació.

Així, la Conselleria espera reduir tant com sigui possible el frau en el qual incorren alguns pares, alterant l'adreça del cens poc abans d'obrir-se la preinscripció per aconseguir una reserva en un centre, reconegué Bosch.

D'aquesta manera, viure o fer feina a la zona del col·legi donarà dret a dos punts "un si és limítrof", als quals se'n podrà sumar un més per cada any d'antiguitat a la mateixa àrea, més mig punt per fracció de temps, fins a un màxim de 4'5 punts. Es recupera, per tant, l'equivalència del domicili familiar i laboral, eliminada el 2002.

La renda familiar encara es tindrà en compte, però a partir d'ara es considerarà la renda per càpita de les famílies, d'acord amb la qual es podran aconseguir de 0 a 3 punts, «perquè trobam que no és el mateix cas una llar de tres membres que una de cinc», assenyalà el director general.

A més, les famílies nombroses especials "a partir de 4 fills", aconseguiran dos punts més, i les nombroses generals "tres o quatre fills", un punt. A més, aquesta normativa recupera la puntuació que es concedia pel fet de tenir germans al centre. Així, pel primer germà s'atorgaran quatre punts i tres més per la resta, en lloc de tres i d'un de manera respectiva.

De la mateixa manera, el decret nou reserva als col·legis la possibilitat de donar un punt o una fracció per «circumstància rellevants», situació aplicable per exemple a fills de treballadors del centre, entre altres casos. Per acabar, la norma també preveu un punt per expedient acadèmic, però just en centres d'especialització curricular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris