nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La Banda decideix en la junta no tocar l'himne espanyol a l'Encontre

Assistiran a l'acte, però deixaran sonar l'Al·leluia pels altaveus llogats pel rector de Sant Miquel

M.P /G.V.Felanitx
El president de la Banda de Música de Felanitx, Jaume Obrador, anuncià que la seva formació reunida en junta extraordinària decidí assistir a l'Encontre de Pasqua. Però «quan arribi el moment de tocar l'himne espanyol, emmudirem i no tocarem cap peça», puntualitzà.

«Volem que la gent ja sàpiga el que passarà abans d'anar a l'Encontre, per evitar que vénguin pel simple fet de veure què succeirà. Nosaltres ja hem anunciat que per evitar polèmiques i per no pronunciar-nos en un sentit o en l'altre no tocarem res. Acompanyarem Jesús ressuscitat des del convent fins a l'església, interpretant allò que sempre s'hi ha escoltat, però els 20 segons en què s'hauria de tocar l'himne espanyol no tocarem res i, si el rector posa l'Al·leluia pels altaveus, serà allò que sonarà» sentencià.

Així mateix, el titular de la Banda de Música assenyalà que «hem rebut una carta de la batlessa en la qual ens convidava a no tocar en el cas que el rector posàs els altaveus». Tanmateix i a fi de desvincular-se de la polèmica «i posar-hi seny» la formació ha decidit no du cap peça preparada, «tant si sona l'Al·leluia com si no sona».

Per la seva banda la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), manifestà que «la Sala i la Banda de Música hem decidit de manera conjunta que tot es faci com sempre, però que en arribar a l'església i veient que el rector ha llogat uns altaveus, no s'interpreti res. No vull que la Banda faci el ridícul». Així mateix, Soler remarcà que «l'Ajuntament només ha fet allò que el vicari episcopal ens havia dit: que féssim una moció en ple i que ho posàssim per escrit i després ja en parlríem. El ple va ser dilluns al vespre i dimarts al migdia el rector ja havia llogat els altaveus».

D'altra banda, tot pareix indicar que la gran majoria de colombòfils que any rera any participava a l'Encontre aportant els seus coloms perquè siguin amollats quan la Mare de Déu i el seu fill es retroben, es mostren reacis en aquesta ocasió a prendre-hi part a causa de la polèmica. Si demà és així, la celebració de l'Encontre serà molt deslluïda, ja que altres vegades eren prop de 200 els coloms amollats pels membres de l'entitat colombòfils de Felanitx. En tot cas, encara no hi ha cap actitud clara.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris